Helyi közélet

2024.05.25. 14:00

Az életéért küzd az 5 éves Annabella

Emberfeletti küzdelmet vív a 4. stádiumú daganatos betegséggel egy 5 éves kislány Apátfalván. Ez az egész családot megviseli, de mindannyian elszántak – a szülők egy külföldi gyógykezeléshez kérnek segítséget és nem hajlandók feladni a harcot.

Szabó Imre

Annabella és édesanyja. Elszántak, küzdeni fognak a gyógyulásig. Fotó: Szabó Imre

 Csodák igenis vannak. A Jóistenben és a kölni kezelésben bízunk

 – mondja Pénzesné Mácsai Beatrix, az ötéves Annabella édesanyja, akinek a kislánya az életéért küzd.

Az apátfalvi család – két szülő és 5 gyerek – kálváriája 2021. december 10-én kezdődött, amikor Annabella 2 és fél évesen megkapta a diagnózist: nem műthető rosszindulatú agytörzsi daganat.

Akkor sugárkezelést és kemoterápiát is kapott Budapesten. Erre jól reagált: tulajdonképpen visszakapta az életét, óvodába járhatott. A kancsalságot korrigáló műtét után azonban fájni kezdett a feje. Egy MR-vizsgálat kiderítette: az eredetileg 5 centis, a kezeléssel 3 centisre zsugorított tumor 6 centisre nőtt, ráadásul az úgynevezett öreglyuk, azaz a gerincvelő kilépési pontja felé terjeszkedik.

Április 12-én azt közölték a megdöbbent édesanyával, hogy 4-es stádiumú, gyors lefolyású glioblastómáról van szó, amelynek mindössze 3-9 hónap a várható túlélési ideje. Hasonló prognózist persze már 2021-ben is kaptak. A kislány most Szegeden kap sugárkezelést és naponta szed kemoterápiás gyógyszert. Fél oldalára lebénult, csak segítséggel tud járni, szívószállal iszik, de hősiesen állja a megpróbáltatásokat.

Beatrix reménye egy kölni immun- és sugárkezelés. Az utolsó itthoni kezelés 28-án lesz, aztán egy ellenőrző Mr vizsgálat után kiküldik a papírokat Németországba, és kiderül, mit lehet tenni. Az biztos, hogy a kezelés sok milliós kiadást fog jelenteni.

Ő nagyon erős, úgyhogy mi is azok vagyunk 

– mondta elcsukló hangon az édesanya.  

Annabella meg akar gyógyulni és meg is fog!

 – tette hozzá.

Minden segítséget elfogadnak

Aki a családot segítené, Apátfalván a Templom utca 36. szám alá küldhet lényegében bármit, amire szükségük lehet. Aki anyagilag támogatná őket, banki utalással Pénzesné Mácsai Beatrixnek, az MBH bank 56900130-10057797-es számlájára utalhat, Annabella közleménnyel. Facebook-oldaluk az Összefogás Annabelláért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában