Herczeg Sándor: A polgármester céltáblává tette a miniszterelnök fiát, ezért egy hétköznapi családapa sem parolázva vele

2024.05.26. 14:00

Egy elmaradt kézfogás, és ami mögötte van

Orbán Viktor nem fogadta el Márki-Zay Péter kézfogását. Vásárhelyen sokan nem csodálkoznak ezen. Mint megírtuk, Magyarország miniszterelnöke, Lázár János országgyűlési képviselő, építési és közlekedési meghívására szombaton Hódmezővásárhelyen kampányolt Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje mellett.

Kovács Erika

Márki-Zay Péterrel nem kezelt Orbán Viktor. Herczeg Sándor szerint ennek nyomós oka volt. Fotó forrása: Márki-Zay Péter Facebook oldala

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere át akarta adni a miniszterelnöknek a pénteki közgyűlésen elfogadott, úgynevezett háborúellenes határozatot.

Hívatlanul érkezett

A vásárhelyi polgármester egy posztban arra kérte a támogatóit, legyenek ők is jelen a Kinizsi utca 10. szám előtt. A polgármester egyik, saját arcmásával körbeplakátolt hirdető utánfutóját is a ház közelében parkolták le. Végül mégsem oda ment a polgármester, hogy átadja a miniszterelnöknek a közgyűlési többsége által elfogadott nyilatkozatot, hanem a kertvárosi Fórum Sörözőhöz.

Orbán Viktor, Lázár János, Grezsa István és a kertvárosi városrész két képviselőjelöltje, Markó Csaba és Rácz Viktor ugyanis a ott találkoztak a Kinizsi utcai fórum előtt, ezért Márki-Zay Péter is odament, hogy az általa napi szinten több alkalommal szidott, gyalázott miniszterelnöknek átadja a mappáját, erről egy videót is közzétett a közösségi oldalán.

A polgármester a fűzfa mögül lépett elő

A polgármester az élő videójában mondta, hogy könyörögni fog a miniszterelnöknek. – A 7 gyermekemet kímélje meg legalább, hogy a lányaimat, 3 lányom van, ne sorozza be katonának, mint amivel a Fidesz fenyeget bennünket és könyörögni fogok azért, hogy a fiaimat ne vigye el külföldre meghalni – mondta teátrálisan Márki-Zay Péter, majd a fűzfa mögül kilépve indult az éppen megérkező Orbán Viktor felé. A miniszterelnök visszaköszönt a polgármesternek, de nem fogadta el Márki-Zay Péter kézfogását és tovább lépett. A mappát végül Lázár János vette át.

A kézfogás elmaradásáról Herczeg Sándor, Hódmezővásárhelyen élő politológus is megfogalmazta véleményét. Szerinte ez már a vég kezdete.

Először is szögezzünk le valamit: Hódmezővásárhely polgármestere egy héten belül másodszor igyekszik magára némi rivaldafényt irányítani. Először Magyar Péterre próbált ráakaszkodni, de az látványosan szánalmasra sikerült, mert 6 másodperc múlva lekoptatták. Ez most nulla másodpercre csökkent. De a kézfogás döntően – legalábbis nagy eséllyel – másért hiúsult meg 

– írta a közösségi oldalán Herczeg Sándor, aki emlékeztetett Márki-Zay Péter Orbán Viktor fiával kapcsolatos 2021-es kijelentéseire, hogy szerinte meleg, amit nem tényekre, hanem szóbeszédre alapozott. Ezt még a legellenzékibb sajtóorgánumok is elítélték.

Herczeg Sándor: ez már a vég kezdete

Ilyen előzmények után nem csak egy miniszterelnök, de egy hétköznapi családapa sem fogna kezet vele, mert olyan emberrel, aki más gyermekét ilyen módon teszi céltáblává, egészen egyszerűen nem kezelünk le. A probléma leginkább azzal van, hogy Márki-Zay Péter elszigetelődött és ilyen akciókkal próbál visszakerülni az országos politikai színpadra. Ennek érdekében kevés olyan dolog maradt, amitől ne riadna vissza

 – írta Herczeg Sándor és azt is megjegyezte, hogy Márki-Zay Péter jövőbeli politikai karrierje soha többé nem terjed a kőfalon kívülre, ezt Vásárhely határait elhagyva csaknem mindenki tudja.

2018-ban nem lehetett volna polgármester, ha nem állt volna mögé valamennyi ellenzéki párt. 

Akkor még számos kézfogásban volt része. Ezekből mára egy sem maradt. Holott a kézfogás a siker, annak elmaradása pedig a vég kezdete

 – fogalmazott a politológus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában