Jegyzet

2024.05.16. 10:18

Ezeknek vér kell

Majzik Attila

Szerda délután a szlovák kormány nyitrabányai kihelyezett ülésén meglőtték Robert Ficot. A szlovák miniszterelnököt egy merénylő többször is eltalálta, életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol több mint 3 és fél órán keresztül műtötték. Az operáció sikerült, a szlovák kormányfő azóta túl van az életveszélyen.

A hír azonnal futótűzként terjedt végig a hírportálokon és a közösségi oldalakon. És ahogy már lenni szokott, jöttek a kommentelők. Nyilvánvalóan mindig csak egy hangos kisebbség fogalmaz meg szélsőséges véleményeket a hozzászólások között, de akkor is megdöbbentő volt látni, hogy milyen mentális állapotban van a magyar társadalom egy szelete (abban csak reménykedhetünk, hogy ez a sötét sáv inkább kisebb, mint nagyobb).

A gyűlöletcunami olyan magasra csapott, hogy az Index és a Telex is kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét a Ficoval kapcsolatos cikkeknél. Ugyanis a kommentelők egymásra licitálva kívánták egy ember halálát, sőt, néha nem is a szlovák miniszterelnökét, hanem a magyarét.

Ez is igen jellemző: történjék bármi, két lépésen belül már orbánoznak ezek a megkeseredett, minden bajukért mást, leginkább a fennálló politikai rendszert hibáztató alakok.

Nem állnak szóba velük a nők? Kösz, Orbán! Negyvenévesen a mamahotelben ragadtak? O1G! Szabad bölcsész diplomával nem veszik fel sehova? Monnyonle!

Általában ezek azok a figurák, akiknek mindegy, mi a téma, minden frusztrációjukat kiokádják az internetre. Ezeknek vér kell.

Persze a sajátjuk kevés a pucában, így marad az online gyűlölködés és a vágyakozás, hogy valaki egyszer majd meghúzza helyettük a ravaszt. Elmebeteg merénylőből azonban hál’ Istennek jóval kevesebb van, mint vérre szomjazó kommenthuszárból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában