Helyi közélet

2024.05.24. 14:00

Fiatalokat vonzana Felsővárosra a Fidesz és a KDNP képviselőjelöltje

Meg kell állítani Felsőváros népességének csökkenését, megalapozni a helyben maradást, a városrész értékének növelését. Hatékonyabban lehetne szervezni a közlekedést, és a közbiztonságok. Ezekről Fekete György beszélt lapunknak, aki a kormánypártok képviselőjelöltje a szegedi 16-os választókörzetben. Rövidebb távú célja pedig a lakótelepi házak környezetében található közterületek fejlesztése, megújítása.

Suki Zoltán

Háziorvosi rendelőt is ígér a képviselőjelölt. Fotó: DM

Mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember vagyok, munkatapasztalataimat elsősorban a humánerőforrás fejlesztése területén, élsportolók mentális felkészítése, továbbá nagyvállalatok stratégiai átalakítása során szereztem. A Szegedi Tudományegyetem Stratégiai Főigazgatóságán dolgozom, mint sport- és egészségfejlesztési programvezető

 – kezdte lapunknak bemutatkozását Fekete György, akit a Fidesz és a KDNP a szegedi 16-os választókörzetben indít az önkormányzati választáson.

Fekete György elmondta azt is, hogy édesanyja szegedi, a nagyanyja a Petőfi Telepi Óvoda vezető pedagógusa volt, a nagyapja pedig a rókusi templom kántora, és egyben a Madách Imre Általános Iskola igazgatója volt korábban. Édesapja pedig Debrecenből jött Szegedre, és mint 1956-os egyetemista, egy ideig a Tisza szálló pincéjének „lakója” volt.

Politikai céljairól elmondta, számtalan terve van.

Meg kell állítani Felsőváros népességének csökkenését, megalapozni a helyben maradást, a városrész értékének növelését. Hatékonyabban lehetne szervezni a közlekedést és a közbiztonságot. Rövidebb távú célom a lakótelepi házak környezetében található közterületek fejlesztése, megújítása, és még egyszer hangsúlyoznám, hogy a lakótelepekre fiatalokat vonzzak, mert sajnos azt látom, hogy a körzet lassan elöregszik. A ciklus végére pedig a körzetben megteremtek egy felnőtt háziorvosi rendelőt, ami folyamatosan működik

 – mondta még a terveiről Fekete György.

A képviselőjelölt volt egyébként az egyik főszervezője volt az ÁGOTA Jótékonysági Futóversenynek is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában