A kispiac körüli tér felújítása, műfüves pálya és kutyafuttatót is szerepel Szabó Ákos programjában

2024.05.23. 20:30

Grezsa István két hightech céget hozna Vásárhelyre

Marakodás helyett inkább fejlődést, a belső béke megteremtését szeretné a Fidsz-KDNP. Grezsa István polgármesterjelölt a megválasztása setén többek között két közepes méretű higtech cég Vásárhelyre hozásán is dolgozna, hogy megálljon a településről az elvándorlás.

Kovács Erika

Grezsa István és Szabó Ákos a kistóparti piacon tartottak lakossági fórumot. Fotó: Török János.

Grezsa István polgármester- és Szabó Ákos képviselőjelölt a Bajcsy utca végénél lévő kispiacnál tartottak lakossági fórumot.

Szabó Ákos egyéni önkormányzati képviselőjelölt feleségével és 3 hónapos kisgyermekével él a 6-os választókerületben. Ő a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.

 Azért vállaltam el a képviselőjelöltséget, hogy az itt élők jobb, békésebb és fejlődő városészben élhessenek. Marakodás helyett inkább a fejlődés irányába haladjon a város 

– mondta a pedagógusként dolgozó jelölt. Szabó Ákos a susániaknak és a Hódtó városrészben élőknek fejlesztésekkel teli programot kínál. A kistóparti kispiacot szeretné megújítani, közösségi térré alakítani. Az Éva utcai játszótér környékén a gyerekeknek mini műfüves focipályát tervez. Mivel az emeletes házas övezetben sokan tartanak kutyát, egy kutyajátszóteret is megvalósítana lakótelep környezetében. A Hódtóban, a sportcsarnok melletti füves terület pihenőpakká alakítása, a panelek közötti szervizutak felújítása, új parkolók kialakítása is szerepel Szabó Ákos programjában.

 Az egy megyei jogú város számára nem járható út, hogy nincs szövetségese. 2022 után Márki-Zay Péter mögül az összes szövetségese kihátrált. Még a kettes számú messiás, Magyar Péter is eléggé látványosan elutasította a polgármester közeledését. Szeretném, ha június 9-e után megkötnénk a belső békénket, kössünk új szövetséget a kormánnyal a város fejlesztése érdekében

 – mondta Grezsa István.

A lakosok közül többen is megemlítették a vásárhelyi közhangulatot. Egyikük felháborítónak tartotta, hogy Márki-Zay Péter büntetlenül gyaláz mindenkit a megszólalásaiban, legutóbb a külügyminisztert. Grezsa István azt mondta, legyen az Márki-Zay Péter szégyene, hogy miket mondott Szijjártó Péterre.

 Én inkább azt mondom el, hogy miért járt itt a külgazdasági és külügyminiszter. A város népességfogyásának megállítása érdekében legalább 2 közepes méretű hightech cég Vásárhelye telepítése szükséges. Szijjártó Péter megerősítette, erre reális esélyünk van 

– jelentette ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában