Helyi közélet

2024.05.22. 13:48

Kiválóan teljesítenek a HSZC diákjai - a legjobbakat köszöntötték

A diáksikerek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum eredményességét bizonyítják. Idén harmincnál több tanuló szerepelt kiválóan országos versenyeken. A legkiválóbb tanulókat és oktatóikat is köszöntötték.

Tábori Szilvia

A HSZC kiválóságait köszöntötték, elismerve kimagasló teljesítményüket. Fotó: Tábori Szilvia

Idén harmincnál többen végeztek kiváló helyen országos szakmai, tanulmányi, közismereti, illetve sportversenyeken a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum diákjai közül. A sikeres tanulókat tegnap délelőtt a vásárhelyi Bagolyvár Music Clubban köszöntötték. Mint azt Kincses Tímea, a HSZC igazgatója elmondta: mindenkiben van született tehetség, de csak kevesekben van elegendő szorgalom, kitartás és energia. Az emberbe nehéz is e tulajdonságokat belenevelni, hogy valóban komoly tehetséggé, vagyis azzá legyen, ami. Művekben és tettekben valósuljon meg. 

 Akiket ma ünneplünk, azok a diákok ma a híres német filozófus, Friedrich Nietzsche sorainak hitelességét maximálisan igazoljátok. Bebizonyítottátok, hogy bennetek ott van a tehetség, amelynek szorgalom, kitartás és energia párosul. Nem feledkezhetünk el a támogató családi háttérről és az oktatókról sem 

– hangsúlyozta az intézményvezető. 

A HSZC néhány éve hagyományt teremtett azzal, hogy megköszönik és elismerik az oktatók, a duális szakmai partnerek és a diákok munkáját, együttműködésük nyomán közösen elért kiváló eredményeiket. Kincses Tímea azt is elmondta: évről évre minél több tanulót köszönthetnek, nem véletlen, hiszen intézményeikben a tehetséggondozást kiemelten kezelik, amelynek egyik alapja a tanári intuíció.

Az elismert diákok: Csanki Attila Tamás, Asztalos Amanda, Tóth Rita, Kulcsár Zsuzsanna és Lőrincz Tamara, Kürti-Szabó Zsombor, Recski Tifani Kamilla, Patkós Rebeka Kinga, Koncz Kitti, nagy Mirtill Virág, Valkai Laura, Barta Éva, Szántó Emese, Kis Noel, Jucha Ada Imola, Körömi Ábel, Horváth Evelin Ibolya, Nagypál Dóra, Ugrai Panna, Nagy Viktória, Tunyogi Adorján, Ficzere Alexa Zoé, Andula Zsanett, Sóki Beáta, Szarka Nándor, Brenner Tamás, Lőrincz Szabolcs, Kalabalukovich Dóra, Bárány Gergő, Répa Erik, Takács Krisztián Botond, Bóta Anna Ildikó, Szekeres Dóra Lili, Szekeres Krisztián Junior, Jani Petra, Szabó Márton. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában