Helyi közélet

2024.05.19. 15:30

Kovács Pál akkor sem lép vissza, ha elüti a tramtrain

Kovács Pál vásárhelyi független polgármesterjelölt a programbemutató sajtótájékoztatóján azt mondta, minden híresztelés ellenében akkor sem lép vissza, ha elüti a tramtrain. Ezt annak kapcsán jelentette be, hogy Márki-Zay Péterék folyamatosan álellenzékinek, fideszesnek titulálják.

Kovács Erika

Kovács Pál: Márki-Zay Péternek nincs joga, hogy egy várost áldozzon fel a saját politikai ambíciói érdekében.

Kovács Pál beszélt arról is, hogy Vásárhelyen már sokan nem támogatják azt a politikát, amit Márki-Zay Péter, a város jelenlegi polgármestere képvisel, amely nem megengedő mások nézeteivel szemben.

Sokan nem támogatják azt a politikát, amely akadályozza, hogy konszenzus jöjjön létre és Vásárhely fejlődjön. Nem támogatja az új ellenzéki erő, Magyar Péter pártja sem. A polgármestert nem támogatják a bizonytalan választópolgárok sem, akik nem akarnak sem a kormánypártra szavazni, és Márki-Zay Pétert sem szeretnék tovább a polgármesteri székben látni. Kedves Péter! Mi ide tartozunk, a bizonytalanok közé, nem látunk benned jövőt Péter, hiszen egyik oldalon sem tudsz lobbierőt kifejteni. Nem tudsz a városnak olyan segítséget nyújtani, amire szüksége van. Nem tudsz egy Botka László lenni. Nincs koncepciód sem 

– üzent a sajtótájékoztatón Márki-Zay Péternek, hozzátéve, nem teszik fel az ingükre a narancssárga csillagot, mert Máki-Zay Péter érdekei ezt diktálnák.

Kovács Pál kifejtette, tudják, hogy Márki-Zay Péternek fontos Hódmezővásárhely az országos érvényesüléséhez, hogy fontos neki az ország érdeke és azt is elfogadják, hogy joga van kritizálni a kormányt. Ahhoz viszont nincs joga, hogy egy várost áldozzon fel ennek érdekében.

Azzal kell foglalkozni, hogy a város népessége miért csökkent drasztikusan, hogy milyen erőforrások vannak Vásárhelyen, és hogy miként tudunk idehozni cégeket. Ennél fontosabb nincs Vásárhelyen. Ezzel kell foglalkoznia a város leendő polgármesterének is, aki vagy én leszek, vagy más. Nem ez a fontos, hanem az, hogy megteremtsük a városban a konszenzust és ne legyen abuzálás, mint ahogy jelenleg van

 – közölte.

Kovács Pál reagált arra is, hogy sokan úgy gondolják és ezt híresztelik, hogy visszalép a jelöltségtől. Kijelentette, akkor sem lép vissza, ha elüti a tramtrain. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában