A Területi Választási Bizottság felülbírálta a Helyi Választási Bizottság döntését

2024.05.14. 14:00

Nem használta díszletként Grezsa István az unokáját a saját népszerűsítésére

A Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Választási Bizottság (TVB) megállapította, nem sértett törvényt Grezsa István, amikor közzétett a Facebook-oldalán egy rövid videót arról, hogy az unokájával kocsit mosni mentek.

Kovács Erika

Grezsa István fellebbezett a Területi Választási Bizottságnál, és neki adtak igazat.

Fotó: Havran Zoltán / Archív fotó

Mint megírtuk, Grezsa Istvánt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét 30 ezer forintra büntette a hódmezővásárhelyi Helyi Választási Bizottság, mert közzétett a Facebook-oldalán egy olyan videót, amelyben az unokájával kocsit mosni megy. Grezsa Istvánnak egyébként nincs más közösségi felülete, csak az az egy.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom a kifogásában azt emelte ki, hogy Grezsa István az unokáját háttérként, díszként használta fel a saját népszerűsítésére.

Gerzsa fellebbezett a Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Választási Bizottságnál, amely úgy határozott, elutasítja a Mindenki Magyarországa Mozgalom által benyújtott kifogást. A TVB tagok megnézték a kifogásolt videót és megállapították, hogy a „Lakodalom előtti autómosás!” című videó nem tartalmaz sem pártlogót, sem szlogent, de még csak utalás sincs arra, hogy a videó felnőtt szereplője indulni kíván jelöltként a választáson.

A Területi Választási Bizottság szerint a Helyi Választási Bizottság tévesen jutott arra a megállapításra, hogy ez kampánytevékenység volt. A TVB felhívta a figyelmet, hogy a gyermek jelenléte a választási kampányban nem minősül automatikus jogsértésnek.

 

 

Képalá: Grezsa István fellebbezett a Területi Választási Bizottságnál, és neki adtak igazat. Fotó:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában