Lázár János szerint Hódmezővásárhelynek van a leghülyébb polgármestere Magyarországon

2024.05.25. 17:32

Orbán Viktor: a választáson eldől a háború és a béke kérdése – Galéria

Lázár János meghívására a Hódmezővásárhelyen járt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki Grezsa Istvánt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét ajánlotta a vásárhelyiek figyelmébe. A miniszterelnök az Európa parlamenti választás tétjéről is beszélt. Szerinte a történelemkönyvekbe úgy kerül be, hogy ez volt az a választás, amikor eldőlt a háború és a béke kérdése.

Kovács Erika

Orbán Viktor és Lázár János szerint is Grezsa István tudja ismét felvirágoztatni Hódmezővásárhelyt.

Fotó: Török János

Lázár János országgyűlési képviselő, építési és közlekedési miniszter hangsúlyozta, azért jöttek össze, hogy békét kössenek és rendet teremtsenek Vásárhelyen.

Orbán Viktor szerint Grezsa István a legjobb választás

Azért is találkozunk ma, hogy megszüntessük azt a szégyent, hogy Hódmezővásárhelynek van a leghülyébb polgármestere Magyarországon

 – mondta Lázár János. Hangsúlyozta, van egy kiváló emberük, aki úja naggyá teheti a várost, ő Grezsa István.

Sokan vagyunk most, de az a cél, hogy elegen legyünk június 9-én is. Tudunk és fogunk is győzni 

– mondta Grezsa István és kijelentette, ő nem akar miniszterelnök, pártelnök, Európa-parlamenti képviselő lenni, de az ország futóbolondja sem kíván lenni. Megválasztása esetén kizárólag Vásárhellyel akar foglalkozni.

Fotó: Török János

Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, régi tisztelője Grezsa Istvánnak, aki munkatársa is volt, a határon túli magyarok ügyével foglalkozott. Neki köszönhető, hogy több bölcsőde és óvoda is megépült, amelyek a határon túli magyarok nemzetben való megtartását segítik. Hangsúlyozta, nem tudna Grezsa Istvánnál jobb, megbízhatóbb, hatékonyabb, és a munkáját pontosabban elvégző embert Vásárhely élére ajánlani.

A háború, a migráció és a gender

Orbán Viktor az európai parlamenti választásról is beszélt. Azt mondta, a kampány utolsó egy hete számít.

Könnyen lehet, hogy az utókor majd úgy emlékszik vissza, hogy ez volt az a választás, amikor eldőlt a háború és a béke kérdése. Három nagy témánk van, amit Brüsszellel el kell rendezünk, az egyik a háború és béke kérdése, a másik a migráció, hogy eldöntsük, kikkel és hogyan akarunk együtt élni. Ezt nem az embercsempészek és nem is Brüsszel dönti el. Fontos, hogy világossá tegyük az unió vezetőinek azt is, hogy a család a legfontosabb, az tartja meg a hazát és a nemzetet. Ha fiú fiúval, lány lánnyal házasodik keresztbe, hosszába, azt sem tudjuk már, hogy mifélék, ki a fiú, ki a lány. Viccesen hangzik, de ez nem egy lokalizált elmebaj, hanem egy terjedő elmebaj. Mi ragaszkodunk az alkotmány azon passzusához, hogy a házasság egy férfi, egy nő köteléke, az apa férfi, az anya nő és punktum 

– fogalmazott Orbán Viktor.

A háborúval kapcsolatban azt mondta, az ember azt gondolná, messze van, de a modern világban a távolság nem leküzdhetetlen.

A háború nem olyan mint régen. Egyszer csak egész városokat leromboló rakéták, halált okozó fegyverek érkezhetnek és nem tudtunk ellene védekezni. A háború egy borzalmas dolog, amit Vásárhelyen nem kell magyarázni, mert az első és második világháborúban is sok vért áldozott a város 

– mondta Orbán Viktor, aki szerint az a demográfiai probléma, hogy nincs elég keresztény fehér ember Európában, oda vezethető vissza, hogy a két világháborúban halomra öltük egymást, összesen 57 millió ember veszítette az életét, javarészt fiatal férfiak. Ők, a gyermekeik és unokáik hiányoznak az európai népességből, ezért veszít a befolyásából a keresztény fehér civilizáció. Azért jönnek a migránsok, mert légüres tér van, ahová lehet őket küldeni.

A baloldalon minden pofon jó helyre megy

Az európai parlamenti választás minimális célja, hogy megállítsuk Európa háborúba sodródását, a maximális cél pedig, hogy Európát megállítani, Magyarországot meg kívül tartani

 – fogalmazott Orbán Viktor, aki arra számít, hogy a választás után megnő a békepártiak száma és meggyengülnek a háborúpártiak és maguk a kormányok sem masíroznak tovább a háború felé. Arról is beszélt, hogy Amerikában is változásra van szükség, anélkül a brüsszeli változás csak keveset ér. Ha győz Trump, akkor egy éven belül meg tudják állítani a háborút és talán ennél rövidebb idő alatt is elérhetik a tűzszünetet.

A miniszterelnök kiemelte, ez a kampány abban is más, hogy most nem a balosokhoz és a középen állókhoz kell beszélni. Ezt a választást az nyeri meg, aki a saját hívei közül több embert visz el szavazni.

Az fogja eldönteni a polgármesteri székért és a képviselői mandátumokért vívott harcot, hogy kinek az oldaláról mennek el többen szavazni. Nekünk tehát most nem kell foglalkoznunk az ellenféllel, magunkkal kell foglalkoznunk. Hagyjuk az ellenfelet, látjuk, hogy ott mindenféle felfordulás van. A baloldalon lökdösődés, csihipuhi megy, mindig van valami izgalom, új szereplők. A baloldali lökdösődésről elég, ha annyit mondunk, hogy ott minden pofon jó helyre megy

 – mondta Orbán Viktor. Véleménye szerint a baloldali emberek többsége is békepárti, a kérdés az, hogy hogy lehet, hogy a vezetőik meg mind háborúpártiak. Erre Orbán szerint egy válasz van: a háborúpártiak finanszírozzák őket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában