Az ATV is elhatárolódott a vásárhelyi polgármester mondataitól

2024.06.08. 17:44

Ungár Péter: Márki-Zay Péter egy futóbolond, és felszólítom, hogy távozzon a közéletből!

Vállalhatatlan kijelentései miatt a közéletből való távozásra szólította fel Ungár Péter, az LMP – Magyarország Zöld Pártja társelnöke Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét.

Kovács Erika

Fotó: Kallus Gyorgy

Márki-Zay Péter mondataitól az ATV is elhatárolódott. A csatorna Voks című műsorában hangzottak el az inkriminált mondatok. Azt írták a YouTube-ra is kikerült felvételhez, hogy „Az ATV elhatárolódik a beszélgetésben elhangzott sértő megjegyzésektől!” Ez már a sokadik vállalhatatlan kijelentése Márki-Zay Péternek. Az egyik vásárhelyi Fidesz-KDNP-s jelöltről például minden alap nélkül azt terjeszti, hogy leszbikus fasiszta.

„A Fidesz visszatalált a liberális gyökereihez, ünnepeljük meg azt, hogy most először a Fidesz egy nyíltan meleg főpolgármester-jelöltet támogat. Azt hiszem, hogy a liberális kezdetek óta nem volt ilyen, amikor még Soros-támogatott volt. Orbán Viktor minden gyermekét zsidó névvel látta el és Iványi Gábor keresztelte meg a gyerekeket, tehát azóta Orbán Viktor ezen liberális korszaka óta nem láttunk olyat, hogy ők egy nyíltan meleg főpolgármester-jelölt mögé beálltak volna.” – mondta az ATV Voks című műsorában Márki-Zay Péter. Ezt Ungár Péter nem hagyta szó nélkül: 

„Márki-Zay Péter tegnap az ATV Voksban Vitézy Dávid magánéletéről vállalhatatlan állításokat tett, majd Orbán Viktor gyermekeinek szerinte zsidó neveiről kezdett értekezni. Vitézy Dávid nem a Fidesz jelöltje, a magánélethez senkinek semmi köze nincs, Márki-Zay Péter pedig egy futóbolond, és felszólítom, hogy távozzon a közéletből!” – írta a hivatalos Facebook-oldalán. Arra is emlékeztetett, hogy „Márki-Zay Péter minden ámokfutásánál érdemes emlékezni, hogy belőle Karácsony Gergely csinált miniszterelnök-jelöltet. Azért, hogy ne az a Dobrev Klára legyen, akivel most közös plakáton szerepel.” 

Ungár Péter szerint a politika akkor lesz jobb Magyarországon, amikor az ennyire rossz döntéseknek következménye van. Márki-Zay Pétert Karácsony Gergely szabadította az országra, vélemény szerint ezért kell főpolgármestert is váltani vasárnap.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában