Elégedetlenek a helyi busszal a kincsestelepiek

2024.06.02. 15:30

Grezsa István: Június 9-én térjen vissza Vásárhelyre a józan paraszti ész!

Korhadt fákról, gyatra helyi buszjáratokról, a bankautomata hiányáról is szó esett Hódmezővásárhelyen, a kincsestelepi lakossági fórumon, amelyet Botkáné Kovács Henriett, Tabán és Kincsestelep Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje tartott. A rendezvény vendége Grezsa István polgármesterjelölt volt.

Kovács Erika

Grezsa István hangsúlyozta, nemcsak a Fidesz-KDNP szavazóira számítanak, hanem a változást akarók többségét szeretnék elhívni a szavazófülkékbe.

Fotó: Kovács Erika

Rendkívül fontosnak tartom, hogy a politika az itt élő emberekről szóljon, ne a nagypolitikáról

 – hangsúlyozta Botkáné Kovács Henriett, aki beszélt a programjáról is.

Az időseknek segítene az internet használatának megtanulásában

Botkáné Kovács Henriett felújítaná az Orgona és a Gyöngy utca kereszteződésében lévő játszóteret, ugyancsak felújítaná és hálóval is befedné a Damjanich utcai műfüves pályát. Térfigyelő kamerát helyezne el a tabáni templom és az olvasókör környékén, amivel a rongálásokat előzné meg. Leaszfaltoztatná a Damjanich utcai szervizutat és a parkolási gondokon is enyhítene. Közösségi programokat is szervezne korosztályonként, az időseknek például olyan tanfolyamokat, amelyek az internet, az okostelefon használatát tanítanák meg nekik.

Márki-Zay Péter a Fidesz ócsárlásával szerezne szavazatokat

A fórumainkon képviselőjelöltjeinkkel arról beszélünk, hogy milyen Vásárhelyt szeretnénk, míg Márki-Zay Péter bennünket ócsárolva akarja mozgósítani a táborát. Csúsztatásokkal, hazugságokkal hergeli a saját embereit. Mi ehelyett azt mondjuk, hogy június 9-én változásra van szükség. Nemcsak a Fidesz-KDNP szavazóira számítunk, hanem a változást akarók többségét szeretnénk elhívni a szavazófülkékbe, hogy visszatérjen Vásárhelyre a józan paraszti ész, ami a jól felfogott érdekeken, nem pedig a szólamokon kell alapulnia 

– mondta Grezsa István. Hangsúlyozta, a város érdeke a belső béke megteremtése, és új együttműködés kötése a mindenkori magyar kormánnyal. Megjegyezte, pluszforrások nélkül a város nem tud fejleszteni. Programjából kiemelte az út és járdafelújításokat és a gazdasági erő növekedését.

A barattyosi napelempark sem épület meg az elmúlt 6 évben

A Kincsestelepieket nagyon zavarja, hogy sok az elöregedett, veszélyes fa, amit az önkormányzat nem enged kivágni. Szeretnének egy bankautomatát is, amelyre legnagyobb esély az ABC-n belül lenne. A kisposta újranyitását is szeretnék, ami egyébként Botkáné Kovács Henriett programjában is szerepel. A buszjáratokkal sem elégedettek a lakosok, az időseknek, ha orvoshoz mennek, gyakran kell taxit hívniuk.

Grezsa István a buszokkal kapcsolatban elmondta, megválasztása esetén maradnak ingyenesek a járatok, de a menetrendeken javítani kell és megszüntetné a „roncsderbit” is, környezetbarát, modern buszokkal oldaná meg a közösségi közlekedést. Nem ígért elektromos buszokat, mert azokhoz az is kellett volna, hogy a Modern Városok programban Barattyoson megépüljön a hatalmas napelempark, de ez az elmúlt 6 évben nem történt meg, így a forrás is elúszott. Az elektromos buszokat „konnektorból” feltölteni pedig nagyon sokba kerülne a városnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában