Helyi közélet

2024.06.11. 15:30

Mezei Vidor újraszámlálást kezdeményez

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Mezei Vidor, a Cigány Közösségek Szövetsége (CIKÖSZ) helyi vezetője a roma nemzetiségi választáson leadott szavazatok újraszámlálását kezdeményezi. Lapunknak elmondta, jogászukkal együtt keresik fel Hódmezővásárhely jegyzőjét, hogy az újraszámlálást kezdeményezzék. Arról is beszélt, hogy hatalmas a felháborodás a cigányság egy része körében.

A vásárhelyi cigányság velünk szimpatizáló része mélységesen felháborodott az eredmény ismeretében. Ennek hangot is adtak. Nem győzöm felkapkodni a telefonom, de jönnek személyesen is és sérelmezik a számokat. Egyedül én jutottam be a roma nemzetiségi testületbe, méghozzá a második legmagasabb eredménnyel. Akik rám szavaztak, a többi jelöltünk neve mellé is ikszet tettek. Ennek ellenére ordító a különbség. A 142 szavazatomhoz képest a CIKÖSZ-ös társaim csak 90-104 közötti szavazatot kaptak. Hogyan lehet ez?

 – tette fel a kérdést Mezei Vidor. Hangsúlyozta, ennek szeretnének utánajárni az újraszámlálással.

A roma nemzetiségi választáson a névjegyzékben szerepelő 676 választópolgár közül 59,76 százalék, 404 fő járult urnákhoz Hódmezővásárhelyen. A beérkezett, lezárt borítékok száma 394 volt, amelyek közül a számlálóbizottság 24 szavazatot minősített érvénytelennek, közülük három szavazólapon valamiért nem volt bélyegzőlenyomat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában