A darab egyik meglepetésvendége Oszvald Marika – A darabot Peller Károly rendezi

2019.10.30. 13:25

Decemberben Mágnás Miska

Az egyik legkedveltebb és legismertebb magyar operettet, a Mágnás Miskát készítik a Szegedi Nemzeti Színház művészei. Kedden kezdődtek meg az olvasópróbái a darabnak, amelyet Peller Károly rendez, aki énekesként Budapesten szerepelt már a Mágnás Miskában.

Kozma Rita

Részben mai, részben hagyományos operettre számíthat a közönség. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A sajtónyilvános próbán elmondta, egy olyan előadást szeretne, amely díszletében, jelmezeiben az operett hagyományos világát idézi, azonban játékmódjában és mozgásvilágában inkább a mai korhoz igazodik.

– A Mágnás Miska nem új­­donság a számomra, hiszen Budapesten 2002 óta fut Verebes István rendezésében. Eleinte az egyik grófot alakítottam, Miskát Bajor Imre, Marcsát pe­­dig Oszvald Marika. Imre ha­lála után kaptam meg Miska szerepét, így amikor a színház igazgatójával, Barnák Lászlóval egyeztettünk, nagyon örültem, hogy ezt a darabot szeretnék műsorra tűzni. Amikor letettük a telefont, akkor tudatosult bennem, hogy jó, de hogyan fogok tudni elvonatkoztatni. Azután leültem a szövegkönyvvel, és született egy teljesen új, erre a társulatra, erre a szereposztásra készült szöveg – mondta a rendező, aki a társulathoz intézett beszédében biztatta a színészeket a kreatív munkára, és egyúttal kijelentette, nem fogják szentírásként kezelni a szöveget.

– Azt vallom, hogy egy jó operett-előadás attól működik, hogy a szereplő személyisé­­ge jelenik meg a szerepeken keresztül, tehát nagyjából önazonosak a szereplők a játszókkal – mondta Peller Károly.

A darab egyik meglepetésvendége a Jászai- és Kossuth-díjas színésznő, operetténekes Oszvald Marika, aki számos alkalommal szerepelt már a Mágnás Miskában, nem is oly rég még Marcsát, a női főszereplőt alakította. Ezúttal viszont a nagymama szerepében tér vissza Szegedre, váltótársa pedig az idén 40 éves pályafutását ünneplő Vajda Júlia lesz.

– Épp azon gondolkodtam, hogy még hatvanhárom évesen is Marcsa szerepét játszottam a színpadon, hát ezen ideje változtatni – mondta Oszvald Marika.

A főbb szerepekben: Miska – Gömöri Krisztián/Rátfalvi Tamás, Marcsa – Sziládi Hajna/Ágoston Katalin, Nagymama – Oszvald Marika/Vajda Júlia. Az előadást december 13- án mutatják be. Rolla – Horák Renáta/Széles Flóra, Baracs – Ágoston Péter/Szélpál Szilveszter, Pixi – Szívós László/Varga-Huszti Máté, Mixi – Ferencz Nándor, Medveczky Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában