Néhány íróról is megemlékeztek

2019.10.01. 15:40

Könyvkiadók napja az egyetemen

A két napos rendezvényen nemcsak könyveket lehet kedvezményes áron vásárolni, hanem beszélgetések zajlanak a szerzőkkel a legújabb kiadványaik kapcsán.

Idén harmadik alkalommal látta vendégül a Szegedi Tudományegyetem a legnevesebb magyar könyvkiadókat, mint a L’Harmattan, Typotex, Osiris, Kossuth–Noran Libro, Műút, Tiszatáj, Forum, Magvető, Libri, Symposion és a Kreatív Könyvtárosok Társasága. A két napos rendezvényen nemcsak könyveket lehet kedvezményes áron vásárolni, hanem beszélgetések zajlanak a szerzőkkel a legújabb kiadványaik kapcsán.

A Magyar Könyvkiadók Napjának idei témája az élettörténet és emlékezet címet viselte. A sort a keddi megnyitót követően Szajbély Mihály nyitotta meg, akinek legújabb Csáth-monográfiája még csak most fog a könyvesboltok polcaira kerülni. A könyv Csáth Géza halálának 100. évfordulójára íródott. Őt követtek Szabó Gábor Történeteink vége c. munkájának bemutatása.

Gyenge Zoltán dékán a megnyitóbeszédében kiemelte, hogy az elmúlt néhány évben számos olyan szerző távozott az élők sorából, akik meghatározó személyiségei voltak a magyar kultúrának. Ennek jegyében Czeglédi András, Laczkó Sándor és Sutyák Tibor a nemrégiben elhunyt és ma is jogosan sokat vitatott Heller Ágnes filozófusra emlékeztek. A délután folyamán pedig a 90 éve született Bori Imre, valamint Térey János és Tandori Dezső munkásságát elevenítették fel egy-egy újonnan megjelenő kötet kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában