"Nem vallásosnak kell lenni, hanem hívőnek"

2019.10.02. 21:00

Nem mindegy, hogy a hazából vagy érte élünk

Zsúfolásig telt meg érdeklődőkkel a felújított Petőfi előadóterme Eperjes Károly estjén, telt ház várta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt a Szecessziós Házban. Az előadót házigazdaként Gémes László és Bozó Zoltán fogadta, ajándékul pedig egy Honvéd-mezt ajándékoztak a focirajongó, színészválogatott-tag Eperjesnek.

M. A.

Szentes – Honvéd-mezzel lepték meg a színészlegendát. Fotó: Majzik Attila

A Honvéd-mez kapcsán rögvest egy anekdotával indított Eperjes Károly. Elmesélte, hogyan lett gyerekkorában egy Ferencváros–Újpest meccs szünetében édesapja intésére Dózsából Fradi-drukker. Előadásának első ré­­szében felidézte, hogyan volt re­kordrövid ideig parlamenti képviselő, amikor az eskütétele után rögvest lemondott, majd arról is beszélt, hogyan része az életének az istenhit.

Honvéd-mezzel lepték meg a színészlegendát. Fotó: Majzik Attila

– Nem vallásosnak kell lenni, hanem hívőnek – je­­gyezte meg ezzel kapcsolatban a színművész. Elmesélte, a Széchenyi-film kapcsán rengeteg támadás érte, azonban az vigasztalta, hogy a család leszármazottai levélben támogatták, hogy az ő alakítása biztosan nem lesz fals, ez adott neki erőt. A szerep meghatáro­­zó volt az életében, Széchenyire amúgy is felnéz a színész, szemben például Kossuth Lajossal.

– Nem mindegy, hogy a ha­­zából élni, vagy a hazáért élni – tette hozzá a két politikus összehasonlításához. A szerteágazó, komoly, de ugyanakkor szórakoztató hangvételű előadáson a határon túli magyarság is szóba került.

Szentes – Honvéd-mezzel lepték meg a színészlegendát. Fotó: Majzik Attila

– Olyanok vagyunk, mint egy szelet kenyér, aminek a hé­­jától elválasztották a belét – nem véletlen, hogy a magyar kormány a határon túli magyar egyetemeket támogatja. Fordulóponton van a világ, ezt látjuk, ezért adjunk hálát a Jóistennek, hogy vannak olyan karakán em­­berek, akik ezt a hazát minőségében akarják megvédeni – emelte ki a színész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában