Stúdiószínház a REÖK-ben

2019.11.04. 19:13

Dalszövegek zene nélkül

A főszerephez jutó dalszövegek olykor egészen új értelmezést nyertek. Az est főként Bereményi Géza dalszövegeire épült.

Kozma Rita

Fotó: Kuklis István

Hogyan hangzanak a dalok, ha nem énekelve, hanem versként adják elő? Erre épült a Magyarországon születtem című, főként Bereményi Géza szövegeire építő est a Reök stúdiószínházában hétfőn.

– Az Őszi Kulturális Fesztivál része a Vers délben című program: mindennap a rektori épület előtt szaval valaki verset. Itt történt, hogy valaki nem verset, hanem dalszöveget szavalt. Ez adta az ötletet, hogy egy egész estés produkciót szervezzünk Bereményi Gézával – mondta Tajti Gabriella szervező, aki sajnálatát fejezte ki, amiért a dalszövegíró egyéb teendője miatt mégsem tudott megjelenni.

A dalszövegek értelmét domborították ki. Fotó: Kuklis István

Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze elsősorban sanzonokat mondott, Kosztolányi József egyetemi docens kizárólag Bereményi verseiből szavalt, míg Ragány Zoltán ügyvéd a magyar könnyűzenei dalokból válogatott szövegeket. A főszerephez jutó dalszövegek olykor egészen új értelmezést nyertek. Az esten elhangzó szövegeket kötetlen, rövid kommentárokkal egészítették ki az előadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában