Rábaközi táncokkal léptek színpadra

2019.11.16. 17:52

Magával ragadta a zsűrit a Tiszavirág produkciója

Ugyan a szakemberek tetszését elnyerte a deszki és szegedi fiatalokból álló csoport műsora, mégsem sikerült a középdöntőbe jutniuk a dél-alföldi gyerekeknek.

K. A. R.

A Tiszavirág Néptáncegyesület előadása nyitotta meg a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató második elődöntőjét pénteken a Duna Televízión, a deszki és szegedi fiatalokból álló csoport rábaközi táncokkal lépett a színpadra. A szakavatott zsűri 44 pontra értékelte produkciójukat.

Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus gratulált Tóth Gábor és Goda Kata növendékeinek, hogy ilyen ügyesen megfogták ennek a táncnak a szépségét, valamint a fiúk viseletét is megdicsérte, szerinte nagyon szép és változatos volt. Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus szerint magával ragadó volt a Csongrád megyei fiatalok produkciója. Ugyan a szakemberek tetszését elnyerték, mégsem sikerült a középdöntőbe jutniuk a dél-alföldi gyerekeknek.

Tóth Gábor, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, nagyon büszke a csoportra és elégedett a teljesítménnyel. – Életre szóló élményt kaptak a gyerekek, miközben óriási tapasztalatokkal gazdagodtunk, amiből sokat tudunk majd profitálni. Jövőre is szeretnénk élni a lehetőséggel, de nem a magamutogatás, a verseny a célunk, hanem hogy tiszta szívvel és lélekkel táncoljanak a fiatalok – emelte ki. Megtudtuk, az elkövetkezendő hónapokban a tavaszi fesztiválokra készülnek majd és új koreográfiákat tanulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában