Kreatv kikapcsolódás Mindszenten

2019.11.24. 18:29

Mandalát festettek és a színekről beszélgettek

Mandalafestésre várták vasárnap az érdeklődőket Mindszenten, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ kistermében.

Kovács Erika

A lelkiállapotot tükrözi, ki, milyen színeket választ az alkotásához. Fotó: Kovács Erika

– Mandalát festeni kikapcsolódás, sikerélmény, amit megtapasztalhattak mindazok, akik ma eljöttek erre a foglalkozásra – Sándor Mária, a foglalkozás vezetője, coach. Megtudtuk, a megjelenteken kívül még többen is érdeklődtek a mandalafestés iránt, de nem mertek részt venni, mert attól tartottak, hogy talán nem megfelelő a kézügyességük.

A lelkiállapotot tükrözi, ki, milyen színeket választ az alkotásához. Fotó: Kovács Erika

 

– Sokan először festettek mandalát. Megnyugtatok mindenkit, nincs olyan, hogy egy alkotás nem szép. Feketére alapozott vásznat használunk, a mintát nem festettem fel. Megbeszéltük, hogyan érdemes elkezdeni a képet, hogyan kell pontfestéssel előrehaladni. Minták is vannak, de a tapasztalat alapján, amikor a résztvevők belejönnek a festésbe, mindegyik alkotás más és más lesz. A foglalkozás végén beszélgetni fogunk a színekről is, hogy ki, miért választotta azokat a színeket, amelyekkel megálmodta a saját mandaláját. Ez ugyanis mindig a lelkiállapottól függ – magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában