Informatikusok találkoztak

2019.11.19. 18:04

Világhírű cégeknél dolgozó volt hallgatók inspirálták a diákokat – Fotók

A szakmai előadások mellett informatikai cégek is bemutatkoztak az egyetem Természettudományi és Informatikai Karának szakmai napján. Az Agórában tartott esemény legizgalmasabb része az volt, amikor a karon végzett hallgatók meséltek arról, milyen világhírű cégeknél, például a Facebook-nál vagy a Google-nél dolgozni.

H.E

Szeged, 2019.11.19.Szakmai napot szervezett az SZTE Informatikai Intézete az Agórában. Fotó: Frank Yvette(FY), Délmagyarország

Negyedik alkalommal rendezett szakmai napot a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete. Informatikai cégek bemutatói, beszélgetések és előadások várták az informatikus hallgatókat, akik erre a napra dékáni szünetet kaptak. Kolláth István első éves programtervező informatikus, Kecskemétről Szegedre költözött egyetemi tanulmányai kedvéért.

Mint mondta, elsősorban információszerzés a célja, érdeklődik mit kínálnak a cégek, idén még nem, ám másodévtől már szeretne a tanulás mellett dolgozni is. Azt is megtudtuk informatika szakos gimnáziumba járt, így nem volt kérdés milyen irányban folytatja tanulmányait.

 

- Egy kicsit változtattunk a nap struktúráján, korábban cégek mutatkoztak be a színpadon, most azonban szakmai tartalommal töltöttük meg az előadásokat, amelyek után kerekasztal beszélgetéseken mondják el véleményüket a szakemberek. Az Agórában rendezett eseményen esett szó a mesterséges intelligenciáról, új bankokkal kapcsolatos fejlesztésekről – magyarázta Nagy Antal az egyetem Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézetének vezető-helyettese.

A nap legizgalmasabb része az volt, amikor a karon végzett hallgatók meséltek arról, hogy milyen világhírű cégeknél, például a Facebook-nál vagy a Google-nél dolgozni. Mindezt Skype-on keresztül valósították meg, ketten az Egyesült Államokból, a nyugati és a keleti partról jelentkeztek be, míg egy volt diák Svájcból.

Részt vettek a kiállításon Szeged meghatározó informatikai cégei, akik különböző játékos feladatokkal várták az érdeklődőket.

Nagy Antaltól megtudtuk, népszerű intézetük, 750 első évest vettek fel. – Képzéseink a legteljesebbek az országban, ráadásul idén új szakot is indítottunk, a villamosmérnök képzést. Nagy igény volt erre, a mérnök informatikus képzésünkhöz kapcsolódik ez, ugyanis támaszkodik a programozásra. Örülünk, hogy elindult, kiváló szakemberek oktatnak itt, ám infrastrukturális fejlesztésekre még szükség van – hangsúlyozta az intézetvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában