Helyi kultúra

2019.12.14. 06:00

30 év munkája van az Emmy-díjban – mondja a Szegedről indult Gera Marina

Két éves kora óta arról álmodott, hogy színésznő lesz, öt évesen már színpadon szerepelt. Gyermekként vers- és prózamondó versenyek állandó szereplője volt. Szegeden Rácz Tibor és Fekete Gizi gyerekszínházában tanulta a szakma alapjait. Most elindult a világhír felé: az Örök tél című tévéfilmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő kategóriában, elnyerte a Nemzetközi Emmy-díjat, a „televíziós Oscart”. Történelmi győzelem: magyar színész még soha nem nyerte el ezt a díjat.

Jeszenszky Zoltán

- Ezzel a szereppel idén már három nemzetközi fesztiválon nyertem díjat, Kijevben, Kaliforniában és Portugáliában. Az Emmy-díj a negyedik, egyben a legrangosabb. Egy magyar színész számára, magyar színekben ez a legmagasabb elismerés, amit elnyerhet – nyilatkozta a Délmagyarországnak Gera Marina, akinek élete álma teljesült, amikor az első televíziós főszereplésével elnyerte az Emmy-díjat. – Az elismerés a színészi munkámnak szól. Kellett ehhez Szász Attila, a tévéfilm rendezője. A kettőnk közös munkájának eredménye ez a díj, de kellett még hozzá egy gyönyörű történet, kiváló forgatókönyv, nagyon jó színész kollégák és stábtagok – folytatta a művésznő. – Egy kiváló csapat tagja voltam, ugyanakkor túlzás nélkül mondhatom, hogy 30 évet dolgoztam, mire ilyen színésznővé váltam. Itt még nincs vége a történetnek, mert minden új szereppel újra kell bizonyítani.

Az Emmy-díj óta eltelt időről, de a kezdetekről is mesélt lapunknak a színésznő. Cikkünket keresse a szombati Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában