Ezer év parkja és Dóm Látogatóközpont

2020.09.18. 10:07

A hétvégén Mórahalmon és Szegeden is ingyenesen bejárható a történelmi Magyarország

Csongrád-Csanád megyei helyszínek is csatlakoztak a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat ingyenes programjaihoz szeptember 19-20. között.

delmagyar.hu

20200506 Mórahalom Felújítják mini Hungary ezer év parkja Egyre zöldül és bővül a korábban Mini Hungary nevet viselő Ezer Év Parkja Mórahalmon. A kiállítóhely szabadtéri része fogad látogatókat. Fotó: Török János TJ Délmagyarország

Fotó: Török János

Az Európai Tanács kezdeményezésre 30 éve indult Európai Örökség Napok (European Heritage Days) keretében rendezett rendezvénysorozat mára több mint 50 országában nyújt ingyenes programokat, bemutatva a helyi kulturális, régészeti és természeti értékeket. Az európai, a nemzeti és a helyi kulturális identitást egyaránt erősítő esemény részeként a helyi közösségek a saját múltjukból merített történetek alapján hívják fel a figyelmet a tárgyi és szellemi kulturális örökség megőrzésének fontosságára.

Ennek keretében a hétvégén Csongrád-Csanád megyében ingyenes látogatható lesz a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató Ezer év parkja Mórahalmon és a Szegedi Dóm Látogatóközpont.

Az érdeklődők megismerhetik „Üvegpalota”, a Napsugaras- és az Algyői Tájház titkait, vagy éppen a Tornyai János Múzeumnak és az Alföldi Galériának helyt adó épületek rejtett szépségeit is.

A programokra ezen a honlapon regisztrálhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában