Hódmezővásárhely

2020.09.12. 13:00

Ezekkel az izgalmas darabokkal csalogat a vásárhely művelődési központ

Főként a neves színészek és a műfaj alapján választ színházi előadást a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színházkedvelő közönsége. A krimi és a vígjáték kedveltebb, a történelmi elő­adások és a dráma kevésbé.

T. Sz.

Az aktuális évad összeállításakor több szempont érvényesül. Az ízlésbeli igények mellett fontos a díszlet mobilitása, hogy a darab könnyen utaztatható legyen, illeszkedjen a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ hang- és fénytechnikai adottságaihoz. Az utolsó bérletes előadás után tíz-tizenkét, a munkatársaik által kiválasztott előadást ajánlanak fel szavazólapon. A darabokat először a színházi kiajánlók, esetleg videófelvételek alapján válogatják, majd többnyire személyesen is megnézik.

Varga Anikó intézményvezető ezt azért tartja fontosnak, mert hoztak már látatlanba ígéretes darabot neves színészekkel, mégsem tetszett a közönségnek. Leginkább a színészek és a műfaj alapján választanak színházi előadást; a krimi és a vígjáték kedveltebb, a történelmi előadások és a dráma kevésbé.

 

A szőke ciklon is a darabok közt lesz.

A repertoáron szerepel: A Bolond lány című, a Körúti Szín­­ház krimivígjátékban visszatér szülővárosa színpadára Pikali Gerda. A Galambos Zoltán rendezte darabban Kautzky Armand, Koncz Gábor többek között a partnerei.

Az Orlai Produkciótól egy vígjáték, a Kaktuszvirág érkezik, a főszerepben Kovács Patríciával és Ötvös Andrissal, Novák Eszter rendezésében. A budapesti Rózsavölgyi Szalon népszerű darabjai közül egy érzelmes thrillert, az Intim Vallomásokat hozzák el Vásárhelyre Rátóti Zoltánnal, Sipos Verával, Bánfalvi Eszterrel és Pál Andrással.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház vendégjátékával Sütő András: Advent a Hargitán című kétrészes szín­­játékot mutatja be Szarvas Jó­­zseffel, Tarpai Viktóriával, Hajdu Tiborral, Varga Fekete Kingával és Jakab Csabával. A Rátonyi Róbert Színház pedig a Sybill című három felvonásos operettel érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában