Csongrád

2020.10.15. 17:10

Két nemzetközi programban is részt vesznek

Az iskola két Erasmus+ programban is sikerrel pályázott, egy környezettudatosságot fejlesztő és egy, a tantárgyak közötti kapcsolatra építő projektben is szerepet kapnak a Batsányi János Gimnázium diákjai.

M.A.

– A BEE, azaz a Becoming European Ecocitizens elnevezésű, alapvetően környezettudatosság jegyében megálmodott projektünk során jó gyakorlatok gyűjtésére, a környezetvédelmi problémák és lehetséges megoldások nemzetközi összehasonlítására, egyfajta környezetvédelmi szemlélet kialakítására törekszünk, emellett pedig húsz tanulónk gyakorolhatja az angol nyelvet, miközben valódi európai diákkapcsolatokat építhetnek. Ez a program azért is jelentős, mert itt főkoordinátorok leszünk, ilyen még nem volt az iskolában – magyarázta Hajdúné Tyukász Zsuzsanna, a gimnázium pedagógusa.

Az idén szeptemberben induló kétéves projektben Magyarország mellett Olaszország, Spanyolország, Törökország, Lengyelország és Portugália vesz részt.

A STEAM the Music nevű Erasmus+ programban partnerként vesz részt az iskola. A projekt célja, hogy a zene világába bevezesse a 11–15 éves korosztály tanulóit, és rámutasson a tantárgyak közti kapcsolatokra, összefonódásokra. Mint megtudtuk, a magyarországi találkozón a matematika és a zene kapcsolatára fognak koncentrálni, a projekt során pedig összesen tizenöt tanulónak lesz lehetősége részt venni a külföldi találkozásokon, ahol a zenével kapcsolatos kompetenciák és a más országok kultúráinak megismerése mellett lehetőség adódik az angol nyelv gyakorlására is.

Ez a pályázat is idén szeptemberben indult és két évig tart. Magyarország mellett pedig négy másik ország, Észt­ország, Bulgária, Lengyelország és Olaszország veszt részt benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában