Napszínes

2020.11.02. 19:08

Költői kérés Klebelsbergen

Klebelsberg-telepen Ferenczi Zita könyvtáros mindig valami érdekességen, újdonságon töri a fejét. Időről időre humoros feliratokkal, az évszakoknak és ünnepeknek megfelelő hangulatos installációkkal fogadja a betérő könyvbarátokat.

Tóth A. Péter

Fotó: Ferenczi Zita

A könyvtáros szereti a kreatív megoldásokat. A díszítések mellett vidám játékokkal várja a fiatalokat, meglepetésekkel kedveskedik rendszeres vendégeinek. A régi könyvtár épülete körül korábban meseszép kis kertet alkotott, emellett több alkalommal egy-egy téma köré felépített kamarakiállítást rendezett az épületben. Néhány napja ismét különös színt hozott a szürke hétköznapokba, kidekorálta a falakat, és berendezte az olvasótermet. A kézfertőtlenítés fontosságára egy stílusos, könyvtároshoz méltó módon megfogalmazott kéréssel lepte meg az olvasókat. Szellemes feliratába híres költők, írók neveit illesztette, megkeresésünkre hangsúlyozta, az interneten bukkant rá az ötletre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában