Szeged jó boszorkánya

2020.11.05. 17:44

Varázslatos premierre készül a bábszínház

A varázslat kapja a főszerepet a szegedi Kövér Béla Bábszínház soron következő bemutatójában, melyet vasárnap két alkalommal, 11 és 15 órától is megtekinthetnek a mágiára, kalandra és kacagásra éhes családok.

Koós Kata

Szeged 2020.11.05. sajttjkoztat a Kvr Bla Bbsznhzban a Kis boszorkny cm eladsrl fot: Kuklis Istvn Dlmagyarorszg DM KI

Fotó: Kuklis István

Schneider Jankó rendező, a bábszínház művészeti vezetője a premier kapcsán szervezett november 5-ei sajtótájékoztatón elmondta, A kis boszorkány című előadás ízig-vérig szegedi produkció lesz. Otfried Preußler, német meseíró történetének általa készített átiratában ugyanis a napfény városának közkedvelt helyszínein – mint a Boszorkánysziget vagy a Mars téri piac – elevenedik meg a kaland.

– A főszereplő kis boszorkány nagyon szeretne a nővéreihez tartozni, együtt táncolni velük boszorkányszombaton a Boszorkányszigeten. Ám még nagyon fiatal több ezer esztendős nővéreihez képest. Csupán 127 éves. Azonban megígérik neki, hogy ha letesz egy vizsgát, jövőre csatlakozhat. A próbatétel lényege, hogy jó boszorkánnyá kell válnia. Szegényke ezt félreértelmezi, és egy éven keresztül csupa jó dolgot cselekszik a gonoszkodás helyett, amit elvárnának tőle. Ő lesz Szeged jó boszorkánya – részletezte a rendező.

Balasi Jolán és Rácz Mihály bábszínészek ízelítőt adtak a különleges látványvilágú produkcióból.
Fotó: Kuklis István

A sajtótájékoztatón Kiss Ágnes, intézményvezető elmondta: az új járványügyi szabályozás felettébb megnehezíti a bábszínházakban a közönség elhelyezését. Különös tekintettel a legifjabb, óvodás korosztályra. A hazai bábszínház-igazgatók közös levélben fordultak az illetékes államtitkársághoz speciális helyzetük felülvizsgálása és újragondolása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában