Szeged

2020.12.08. 21:12

Ingyenes online előadások a Pinceszínháztól

Bár a teátrumok most nem fogadhatnak nézőket, a Pinceszínház az Advent időszakában is gondoskodik online programokról, hogy kapcsolatban maradhasson közönségével.

Munkatársunktól

Tíz perc rádiószínház címmel sorozatot indítottak, melyben december 1. és 25 között a legszebb mesékkel és karácsonyi történetekkel kedveskednek a gyerekeknek.

A rádiójátékok esténként válnak elérhetővé a színház Facebook-oldalán, így egyfajta online adventi kalendáriumként is működnek.

Az elmúlt napokban a Keménykalap és Krumpliorrból lehetett részleteket meghallgatni, illetve Móra Ferenc Szerencsés foghúzás című műve is felkerült már a weblapra. A következő időszakban még magyar népmesékből, illetve Janikovszky Éva, Szepesi Mária és Wass Albert műveiből lesznek elérhetők rádiójátékok.

Emellett, hogy a kultúra rajongói ezen a télen se maradjanak színház nélkül, advent minden vasárnapján közzétesznek egy-egy kedvelt előadást a Pinceszínház repertoárjából. Ezek mindegyikét egy héten át tekinthetik meg az érdeklődők a színház közösségi felületén teljes terjedelemben, ingyen.

Az akciót a szeptemberben nagy sikerrel bemutatott Abigél indította november 29-én, ezen a héten pedig Pozsgai Zsolt Szeretlek, Faust című történelmi játéka nézhető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában