Szentes

2021.01.12. 10:23

Vasúttörténeti fotókiállítás a szentesi váróteremben

A Vasúttörténeti Alapítvány egyik hagyományos rendezvénye az Országos Vasutas Fotókiállítások anyagainak különböző helyeken történő kiállítása, vándoroltatása.

M. A.

Utasok nézik a „Képek az ország vasútjairól” címû kiállítás fotóit a szentesi vasútállomás várótermében. Fotó: Majzik Attila

A Vasutasok Or­­szágos Közművelődési Egyesületével közösen meghirdetett „Képek az ország vasútjairól” című pályázatra harminchat vasutas pályázótól százhatvanhárom kép érkezett be, ezek kö­zül nyolcvanhárom alkotást ítéltek meg nyilvános vetítésre, és ebből negyvennégy felvételt mutattak be kiállításon. A kiállítást tavaly októberben nyitották meg Szegeden, ezt követően a kiállítási anyagot az ország különböző helyeire vándoroltatták, a tárlat most a szentesi vasútállomás várótermében látható.

A fotók között könnyebben telnek a várakozás percei. Fotó: Majzik Attila

– Szépek a fotók, érdekesek a vasutas életről készült képek – mondta el a kiállítást nézegetve egy nagytőkei házaspár. Szalóki László és felesége, Szalóki-Czifra Vivien egy idős rokonukkal várta a vonatot. – Mostanában nem sokat utazunk vonattal, de ez munkafüggő, tavaly például mindennap vonatoztam – tette hozzá a férj.

A kiállítás január 18-ig látható a vasútállomás várótermében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában