Magyar kultúra napja

2021.01.22. 12:03

Könyvtáros és operaénekes kapja idén Szeged arany pecsétgyűrűjét

Andóczi Balogh Éva, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár könyvtárosa és Cseh Antal, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekese kapja idén Szeged arany pecsétgyűrűjét a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

munkatársunktól

20200808 Szeged Gregor Józsefre a legendás operaénekesre emlékezik a városháza udvarán, aki ezen a napon augusztus 8.-án ünnepelné nyolcvanadik születésnapját. Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM) Képen: Cseh Antal operaénekes

Fotó: Karnok Csaba (archív fotó)

A Szeged Kultúrájáért díj idei kitüntetettjei a díszoklevelet és a pecsétgyűrűt a járványhelyzet miatt egy későbbi időpontban vehetik majd át Botka László polgármestertől. A díjat mindig a város kulturális életében meghatározó személyiségek kapják, akik tevékenységükkel, alkotásaikkal országos és nemzetközi hírnevet szereztek a városnak.

Szintén később vehetik át díjaikat az idei Kölcsey-éremmel kitüntetettek is. Ezen éremmel

a városvezetés évről évre a szegedi kultúrát éltető alkotók, előadók, kultúraközvetítők, szervezők, mecénások és mindazok tevékenységét méltatja és köszöni meg, akik munkájukkal fenntartják, művelhetővé, fogyaszthatóvá és gyarapíthatóvá teszik Szeged kultúráját.

Az idei Kölcsey-érmesek: Lőrincz László blockflőteművész és -tanár, Jászay Tamás színikritikus, szerkesztő, Pálfi Zoltán, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze, Baranyai Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház táncművésze, Hajduné Gabnai Klára, a Hammido Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, id. Boros Gyula, a Déli-Régió, Nyugdíjasok és Civilek Képviselete elnöke, Bárkányi Ildikó muzeológus, etnográfus, Széll Zoltán, a Tápai Hagyományőrző Egyesület elnöke és Sófi József, az SZTE Sófi Alapítvány alapítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában