Helyi kultúra

2021.01.11. 16:05

Sztoriznak a plakátok

A megidézett koncertek még so­­kak fejében ott dübörögnek, a zenekarok egy része ma is aktív, mégis kellemesen nosztalgikus a MűHáz Egyesület kiállítása.

T. Sz.

A kiállítás több húsz darab fénymásolt plakátnál. Fotó: Tábori Szilvia

A néhol az inkább lelkes és leleményes, mint kimagasló grafikával készült plakátok pillanat alatt elevenítik fel részben a vásárhelyi Ifjúsági Park, a Metró zenében gazdag korszakát. Így a tárlat lényegesen több húsz darab keretbe foglalt fénymásolt plakátnál.

A kiállítás több húsz darab fénymásolt plakátnál.
Fotó: Tábori Szilvia

– Az ezredforduló derekán az alternatív, punk és rock zenei irányzatok képviselői töltötték meg a vásárhelyi klubokat. Ak­koriban, a házi készítésű A4-es vagy A3-as méretű fénymásolt plakátokkal is hirdették a helyi zenekarok a koncertjeiket. A kiállításon húsz plakátot lehet megtekinteni a KépKapTár Galériában a Bocskai utca 1.-ben. Ezek között találhatók profi, amatőr, megszűnt vagy jelenleg is aktív zenekarokat hirdető plakátok – fogalmazta meg Radics Márk, a MűHáz Egyesület elnöke a Rideg Andrea magángyűjteményének válogatott darabjait bemutató tárlatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában