Helyi kultúra

2021.02.02. 16:42

Farsangi szelfiket várnak Szőregen

T. A. P.

Farsangi figurával kedveskedtek Szőregen a művelődési ház munkatársai. Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

– A farsangi időszak mindig jó okot ad egy kis mókázásra, bulizásra, idén azonban úgy tűnik, ez elmarad, ezért úgy döntöttünk, másként próbáljuk pótolni a karneváli hangulatot. Szerettük volna az itt élők életébe belecsempészni a velencei karnevál hangulatát – mondta lapunknak Törőcsik Anikó.

A szőregi művelődési ház munkatársa hozzátette, a dekorációt, mint mindig, most is közösen ké­­szítették el. A népművelő elmondta, az elmúlt évek alatt a farsangi időszakban a művelődési ház számos programot megvalósított. Szerveztek maszkkészítő foglalkozást, a Szőregi Teadélután programsorozatában farsangi népszokásokról beszélgettek, kedveskedtek a legkisebbeknek bábelőadással, az idei év azonban ellehetetlenítette ezek kivitelezését.

Farsangi figurával kedveskedtek Szőregen a művelődési ház munkatársai.
Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

A vízkereszt­től (január 6.) húshagyókeddig tartó időszak­ban számos érdekes online programmal is készülnek Szőregen. A kultúrház heti nyereményjátéka, a Gasztrokultúra rovat és az Ügyes Kezek kézműves-foglalkozás is a farsang jegyében zajlik.

– Rendhagyó módon készültünk az idei farsangra, ezzel a kültéri dekorációval, amelynek elkészítéséhez a Ribbon Dekor Kft.-től kaptunk támogatást. Szeretnénk megmozgatni a szőregi lakosokat, várjuk az installációval készült fotókat a [email protected] e-mail-címre, cserébe egy kidíszíthető maszkot adunk ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában