Helyi kultúra

2021.02.05. 20:39

Rókus Mókus startra kész

A szegedi Kövér Béla Bábszínház soron következő bemutatójának főhőse, Rókus Mókus startra készen várja az intézmény kapuinak újranyitását – jelentette be Schneider Jankó művészeti igazgató csütörtökön sajtótájékoztató keretében.

Munkatársunktól

Az előadás próbafolyamata a végére ért, ám a kimondottan a bölcsődés korosztály számára készült produkciót nem adja online a bábszínház közössége. Kiss Ágnes elmondta ugyanis, nem tartják szerencsésnek a csöppségek monitor elé kényszerítését.

A bájos, kalandos-zenés történet a bábszínház meghitt kamaratermében elevenedik majd meg, ahol a csöppségek szüleik biztonságos öléből követhetik majd végig Rókus Mókus kalandjait, amelyet Spergel Anna álmodott színpadra. A szegedi városrészről elnevezett pirospozsgás hőst mondókák, gyermekversek és Szirtes Edina Mókus-dalai kísérik majd végig ugrándozása, gyűjtögetése, bujkálása és keresgélése folyamán.

A történet szerint ugyanis Rókus Mókus otthont keres, ahová beköltözhet, és ahol elraktározhatja téli elemózsiáját. Végül vágyott otthonát a Rókusi Víztoronyban találja majd meg. Az előadás során a legkisebbeknek is olyan ismerős játékok elevenednek meg, mint a csiklandozás, a kukucs játék, a bújócska vagy a kocsikázás.

A 25 perces produkciót követően a gyerekeknek lehetőségük nyílik majd közös játékra is a színészekkel, a hangszerekkel és a bábokkal.

– Ez azért is nagyon fontos, mert a picik ilyenkor találkoznak először a színházzal, és rengeteg inger éri őket hirtelen egyszerre az előadás során. A közös játék ezek feldolgozásában segíti őket, így lehet teljes az élmény

– fejtette ki a rendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában