Bekerült a versenyprogramba

2021.04.22. 09:51

Az özvegy Karnyónéval szerepel a szegedi társulat a Kárpát-medencei seregszemlén

A Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház ko­­produkciója, Csokonaitól Az öz­­vegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadás is helyet kapott a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiváljának versenyprogramjában.

A rangos találkozót június 18. és 26. között rendezik meg: 3 helyszínen 15 versenyelőadást és 5 versenyen kívüli produkciót láthat majd a közönség a Kárpát-medence szinte minden szegletéből.

Tapasztó Ernő abszurd, ba­rokk komédiája olyan produkciókkal száll majd versenybe, mint a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Szedjetek szét című előadása és a Kolozsvári Állami Magyar Színház által színre vitt Ibsen Nórája, valamint további izgalmas produkciókkal Beregszász, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kassa, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Székelyudvarhely és Zenta magyar társulataitól.

Idén sem maradnak el a seregszemle történetében hagyományossá vált szórakoztató elő­adások. Így két pinceszínházi előadást láthat a közönség: egy másik szegedi-aradi koprodukció, a Vitéz László versenyprogramon kívül szórakoztatja a közönséget. Az előadás érdekessége, hogy ezúttal színművészek állnak a bábfigurák helyére. Vitéz László és az elátkozott malom történetét, akárcsak Az özvegy Karnyónét június 21-én tekinthetik meg az érdeklődők a kisvárdai zsinagógában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában