Helyszíni előadást tartanak

2021.05.13. 18:58

Anya-lánya konfliktussal nyit a Bessenyei Színkör, online is követhető

Az anyakomplexus pozitív és negatív aspektusait járja körbe az idei év első helyszíni programjával a Bessenyei Színkör. Közben a művelődési ház hobbikertészek és városjárók fotóit várja.

T. Sz.

20200403 Hódmezővásárhely Képen: Rapcsák András utca Bessenyei Ferenc művelődési központ Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Török János

A kortárs Viola című drámából tart felolvasóestet, majd beszélgetést a csapat május 17-én 19 órától. Hogy senkit ne zárjanak ki a műsorból, védettségi igazolvánnyal a művelődési központ nagytermében várják a nézőket, de élőben közvetítik is a produkciót közösségi oldalukon.

Benkő Brigitta, a színkör ve­­zetője lapunknak elmondta, hogy várhatóan a mű szerzője, a kaposvári színház segédren­dezője, Váradi Szabolcs is bekapcsolódik online. Arról is beszélt, hogy az események spontán alakulásában bízik. A darab szereplőivel sem beszélték át a különleges történetet, inkább a kialakuló benyomásokra kíváncsi. A rövid, kortárs dráma egy különösen nehéz anya-lánya konfliktust boncolgat, illetve azt a kérdéskört, mindez miként hat a huszonhét éves lány gyerekvállalására. Saját élményei miként befolyásolják felnőttként döntéseit. Benkő Brigitta szerint a darab számtalan kérdést felvet. Úgy fogalmazott, tömény pszichológia, mert több oldalról értelmezhető a szereplők sorsa, ami személyes történetek nélkül is előhívhatja a nézők véleményét.

Személyes és online kérdéseket, hozzászólásokat szintén örömmel fogadnak.

Eközben Egy szívvel egy lé­­lekkel mottóval elindult a va­sárnapig tartó Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, amelyhez a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ is csatlakozott. Az intézmény több online felhívást indított. Egyebek mellett a vásárhelyi kutakról szóló kvízt, illetve Tiszta udvar, rendes ház pályázatot hirdettek. Utóbbi esetében a május 15-ig jelentkezők közül kiválasztott, legötletesebb hobbikertész vi­­rágpalántákat kap, de ajándék jár majd a legjobban sikerült városi fotó készítőjének is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában