Tessék engem elrabolni!

2021.05.21. 14:20

Filmet forgatnak a szegedi színdarabból

A következő egy hétben a város számos pontján belefuthatunk egy forgatásba, készül ugyanis a Tessék engem elrabolni! című zenés tévéjáték szegedi színészekkel, szegedi stábbal. Az első jeleneteket egy régi óvodaépületben rögzítették május 20-án.

T. K.

A Temesvári körúti óvodaépületben kezdődött a Tessék engem elrabolni! című film forgatása. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Filmet forgatnak a Pinceszínházban 2019-ben bemutatott Tessék engem elrabolni! című zenés színdarabból Szegeden. Kancsár Orsolya, a Pinceszínház ügyvezető igazgatója elmondta, 10 millió forint pályázati pénzt nyertek a munkálatokhoz, illetve támogatók is segítették a forgatás megvalósítását.

– Azért ezt a darabot választottuk, mert mostanában kevés ifjúsági film készül, így ezt egyfajta hiánypótlásnak is szántuk. Ráadásul zenés változat még sosem készült ebből a történetből, így ebben is egyediek leszünk

– tette hozzá.

A munkák tegnap kezdődtek a Temesvári körúti óvoda épületében, és a tervek szerint mindössze 7 nap alatt készítik majd el a 60 perces tévéjátékot. Az üres oktatási intézmény mellett a Móra parkban, a Dugonics téren, a Szent István téren és a Rendező pályaudvaron álló egyik mozdonynál is forgatnak majd. Így – bár a történet nem Szegeden játszódik – a város ikonikus helyszíneit mégis meg tudják majd jeleníteni.

Janik László, a színdarab írója és a film társrendezője úgy fogalmazott, egyfajta imázsfilm is lesz ez a város számára, melyben nem csak annak szépségeit mutatják meg, de azt is, hogy itt is van olyan stáb, amely alkalmas egy színvonalas film létrehozására.

A kész filmet helyi tévécsatornákon mutatják majd be több városban, így Szegeden is, ha pedig méltónak találják rá, az M5 csatornán is levetítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában