Szűz Mária-szobrot szentelnek

2021.06.01. 20:19

Adományokból újíttatták föl a Szűz Mária-szobrot Zákányszéken – Fotók

Mórahalom felől Zákányszék határán Szűz Mária-szobor fogadja majd hamarosan az arra járókat a főút és a kerékpárút mellett. Ajándékba kapott, majd restaurált Szűz Má­­ria-szobrot szentelnek a hétvégén Zákányszéken.

A. T. J.

Ajándékba kapta a Mária-szobrot Zákányszék. Fotó: Török János

Fotó: Török János

– Sok település szélén fogadalmi kereszteket, szobrokat állítottak, sok helyen látni ilye­­neket az út mentén. A Jászságban Szent Vendel-szobrokat, mert ő a jószágtartók és a jószágok védőszentje, a vízpartoknál Nepomuki Szent János-szobrokat, mert ő a ví­­zen áthaladók védőszentje. Jött a lehetőség, hogy nekünk is legyen egy ilyen

– mondta lapunknak Janes Zoltán atya, Zákányszék plébánosa.

 

A szobrot Kazi Péter alpolgármester kapta ajándékba Hatvani Máriától, a kisteleki Tündérkert létrehozójától, aki egy böllérnapra hozta el ajándékba. Egy szegedi restau­rátornál felújíttatták, közben a talpazaton álló szoborfülke is elkészült az egykori Putyi tejcsarnoknál, Mórahalom és Zákányszék határában.

– Nagy öröm számunkra, hogy felajánlásból és adományokból elkészülhetett a Mórahalom és Zákányszék közötti határúton lévő tanyánál, köz­­ismert nevén a volt Putyi tejcsarnoknál lévő Szűz Mária-szobor. A talapzaton álló, fülkében elhelyezett, közel 1,5 méter magas alkotás ünnepélyes megáldása június 6-án, vasárnap, délután háromkor kezdődik. Bízom ab­­ban, hogy ez a szobor is emlékezteti településünk lakóit és az ide betérőket, átutazókat Isten gondviselő szeretetére és Szűz Mária anyai pártfogására – tette hozzá Janes atya.

Köszöntőt mond Matuszka Antal polgármester, az ünnepségen a bordányi Szent István Király Templom Scholája énekel Gábor Tamás kántor vezetésével. A szertartás végén le­­hetőség lesz a tisztelet virágainak elhelyezésére a Szűz Mária-szobornál.

A szobor vasárnapig a templomban található, hogy azok is meg tudják nézni, akik nem tudnak jelen lenni a szentelésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában