Szeged

2021.06.03. 17:50

Átadták a felújított Északvárosi Könyvtárat

Kibővült látogatótérrel és megújult külsővel fogadja az olvasókat mostantól az Északvárosi Fiókkönyvtár. A városrész egyetlen közművelődési intézményének felújítása 16 millió forintba került.

Munkatársunktól

Modern, rendezvények megtartására is alkalmas könyvtárat kaptak az északi városrészben élők. Fotó: Frank Yvette

SzegedA Somogyi-könyvtár Gáspár Zoltán utcai fiókkönyvtárát 1982-ben nyitották meg, nagyobb átalakítás pedig azóta sem történt benne. A Stefánián és Rókuson található fiókkönyvtárak után ezért ennek felújítását kezdték meg 2020-ban, tegnap pedig ünnepélyesen át is adták az olvasóknak. Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, a beruházáshoz több mint 12 millió forintot az önkormányzat biztosított, további 3,7 millió forintot pedig a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyertek.

– Kicserélték a nyílászárókat és a villanyvezetékeket, korszerűsítették a világítást, új álmennyezetet és padlóburkolatot kaptak a helyiségek, illetve a vizesblokk átalakításával és a raktár áthelyezésével nagyjából 10 négyzetméternyi pluszlátogatóteret sikerült kialakítani

– sorolta. Így a könyvtár alkalmas lesz kulturális események, rendezvények megtartására is, mely azért fontos, mert a városrészben nincs másik közművelődési intézmény. Mindezek mellett a teljes bútorzatot is kicserélték.

Modern, rendezvények megtartására is alkalmas könyvtárat kaptak az északi városrészben élők. Fotó: Frank Yvette

A megnyitón részt vett Tóth Károly önkormányzati képviselő, aki több mint 800 ezer forinttal támogatta a felújítást, valamint Szabó Sándor országgyűlési képviselő. Mint elhangzott, a könyvtár előtti járdát is felújították, illetve kerékpártámaszokat is helyeztek ki, ezekkel együtt a beruházás összköltsége megközelíti a 20 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában