A Kolóban adott telt házas koncertet

2021.06.01. 17:50

Dés László koncertje nyitotta Mórahalom nyári programsorozatát

Nyolc hónap kényszerszünet után a múlt héten újra megtelt élettel a mórahalmi Kolo Kulturális Központ, ahol telt házas koncertet adott Dés László.

Munkatársunktól

Vastapssal ért véget a koncert. Fotó: Kolo Kulturális Központ

A Kossuth- és Liszt-díjas zeneszerző az elmúlt évtizedek legendás dalait fűzte egymásba a pandémia utáni első nyilvános koncertjén.

Vastapssal ért véget a koncert. Fotó: Kolo Kulturális Központ

Seres István, a Kolo Kulturális Központ vezetője és a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház igazgatója elmondta, a közönség fegyelmezett pontossággal alkalmazkodott a védelmi intézkedésekhez, felkészülten és izgatottan várta a nyitás és a koncertélmény pillanatait.

– A terem elcsendesedett, a színpadi félhomályban megjelent Dés László és zenekara, majd kezdetét vette a csoda. A zene és szöveg találkozása legalább annyira meghatározó a Dés-féle dalokban, mint az a meghitt, intim közeg, amelyet zenésztársaival teremt. Nemes István, Bereményi Géza, Parti Nagy Lajos és Geszti Péter szövegei finom érzékenységgel fonják körbe a magyar jazz-zene egyik legnagyobb alakjának alkotásait, amelyhez a visszahúzódó zeneszerző önironikus humora társul – mesélt az élményről az igazgató.

Megjegyezte, hogy a koncert végi taps nemcsak a fel­lé­­pő művészeknek szólt, ha­­nem az újra megélt átlagos hétköznapoknak is, amikor visszatérhet életünkbe a tánc, a zene és a színházi élmény. Az igazgató korábban lapunknak elmondta, a koncertek – amiket tavaszra terveztek – átcsúsznak az őszre. Hogy a gyerekeknek is kedvezzenek, június 11-én az Alma együttes ad egy interaktív gyerekkoncertet.

– Ezzel a két koncerttel nyitjuk a mórahalmi kulturális sokadalmat és a programsorozatot, hiszen hamarosan, június 12-én kezdődik a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház hetedik évada

– tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában