Szentes

2021.06.11. 16:48

Együtt a turizmusért

A helyi kultúra és turizmus fellendítése, ismertségük növelése és szolgáltatásaik népszerűsítése, közös kulturális programok szervezése érdekében kötött együttműködési szerződést a Szentesi Vendégszeretet Egyesület és a Koszta József Múzeum. A felek azt remélik a szorosabbá váló kapcsolattól, hogy az eddigieknél is több segítséget tudnak nyújtani egymásnak.

M. A.

Matkócsik Pál, a Szentesi Vendégszeretet Egyesület elnöke, Paksi Márta, a Zöldág Hagyományõrzõ Egyesület veetõje és Farkas László, a Koszta József Múzeum igazgatója ír alá együttmûködési megállapodást. Fotó: Kárpáti Lajos

Fotó: Picasa

Szorosabbra fonódott a kapcsolat a Koszta József Múzeum és a Szentesi Vendégszeretet Egyesület között: a két fél együttműködési szerződést kötött, hogy együttes erővel hatékonyabban segítsék a helyi kultúra és turizmus ügyét.

A szerződést Matkócsik Pál, az egyesület elnöke és Farkas László múzeumigazgató látta el kézjegyével a Péter Pál Polgárházban.

Az aláírást követően Matkócsik Pál, a Vendégszeretet Egyesület elnöke elmondta, azt reméli a szorosabbá váló kapcsolattól, hogy a jövőben az eddigieknél is több segítséget tudnak nyújtani egymásnak. – Hasonlóak a céljaink, ezek megvalósításában a közös munka felerősítheti a másik szervezet tevékenységének ha­­tékonyságát – emelte ki az egyesület vezetője.

Matkócsik Pál, a Szentesi Vendégszeretet Egyesület elnöke, Paksi Márta, a Zöldág Hagyományõrzõ Egyesület vezetõje és Farkas László, a Koszta József Múzeum igazgatója ír alá együttmûködési megállapodást. Fotó: Kárpáti Lajos

Ezekhez a gondolatokhoz csat­­lakozott Farkas László mú­­zeumigazgató is, hozzátéve, hogy szeretnék bevonni a környező települések kultúrabarát lakóit is.

A szerződés aláírása mellett a felek bemutatták az Őze Lajos-­bérletet is: ezen belül hat kulturális programot terveznek, amiket a bérlet tulajdonosai ingyen látogathatnak majd. A bérlet első programja június 19-én lesz a Péter Pál Polgárházban.

Paksi Márta, a Zöldág Hagyományőrző Egyesület vezetője hozzátette: tagjaik elsősorban néptánccal és népzenével színesítik majd ezeket a programokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában