Sajtótájékoztatón meséltek a készülő produkcióról

2024.05.01. 13:00

Közeledik a Pinceszínház bemutatója - GALÉRIA

Arany T. János

A képzelt beteg pénteki bemutatója kapcsán rendezett sajtótájékoztatón az alkotók meséltek a készülő produkcióról. Fotó: Gémes Sándor

Az ötödik Molière-darabot viszi színre Herczeg T. Tamás Szegeden. A rendezői ciklust azzal a komédiával zárja le, amelynek bemutatója után a mester eltávozott az élők sorából. A rendező úgy fogalmazott, Molière hús-vér karakterei noha négyszáz évvel ezelőtt születtek, mégis közülünk valók. A Képzelt beteg nem csak a hipochondria, de legalább annyira a képmutatás komédiája is.

Az elmúlt években a Tartuffe, a Don Juan, az Úrhatnám polgár és a Scapin furfangjai komédiát is megrendezte már Herczeg T. Tamás Szegeden, ezúttal a Pinceszínházban állítja színpadra a Képzelt beteg című vígjátékot, a premiert május 3-án tartják. 

 

Annak örömére, hogy a bemutató már itt is a nyakunkon, sajtótájékoztatóra hívták a sajtót május elsején 10 órára, ami végül 11-re módosult, mert mint a rendező, a Színművészeti Egyetem intézetvezető docense mondta, előző nap késő éjszakába nyúlóan próbáltak a művészek. 

A társulat tagjai és kiváló vendégművészei vesznek részt a produkcióban: Cserna Antal, Cserna Lulu, Tege Antal, Molnár Erika, Irsai Farkas László, Kancsár Orsolya, Varga Bálint és Nagyhegyesi Zoltán. A díszlet- és jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias. A sajtótájékoztatón az alkotók a készülő produkcióról meséltek. A képzelt beteg lemenekül egy elszeparált térbe, egy pincébe, de a természetet viszi magával. A pincét befüvesíti, így gyönyörű, zöld környezetben bontakozik ki a cselekmény. Annyi biztos, hogy nem klasszikus vége lesz az előadásnak, hanem mélyebb, magunkba nézésre ösztönző lezárása lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában