az Év Zenésze kitüntető címet is kiosztották

2021.06.14. 17:31

Évadot zárt a Szegedi Szimfonikus Zenekar – Fotók

Rendetlen – e jelzővel illette a Szegedi Szimfonikus Zenekar idei évadát Gyüdi Sándor igazgató a hétfői, évadzáró társulati ülésen.

K. K.

Fotó: Frank Yvette

Bár a járványhelyzet a zenekar számos hangversenyét ellehetetlenítette, 59 alkalommal közönség előtt tudtak fellépni, továbbá elkészítették a Kövér Béla Bábszínházzal közösen jegyzett A csodafa produkció hangfelvételét is.

A koncerttermek zárva tartása idején alternatív megoldásokat kínálva tartották a közönséggel a kapcsolatot. Három streamelt produkciójuk valósult meg, 13 alkalommal tartottak a zenészek hangszerbemutatót általános iskolákban, a kamaraegyüttesek városszerte adtak szabadtéri koncerteket, az online térben pedig zeneműajánló-sorozatot indítottak. Gyüdi Sándor hangsúlyozta, a streamelt produkciókat is pótolják a következő évadban.

Továbbá, a bérletekben meghirdetett 22 programból elmaradt kilencet is átemelik a következő évadba.

Mindemellett a bérletesek komoly kedvezményt kapnak: ahány koncertet megtekinthettek idén a konstrukcióból, azok összáráért tudják megvásárolni kedvezményesen a jövő évad teljes bérletét. A Vaszy Viktor bérlet esetében például mindössze két koncert árába kerül majd a teljes bérlet.

Az igazgató a közeljövő programjairól is beszélt. Június 20-án a Simándy József Nemzetközi Énekverseny gálaestjén lép majd fel a zenekar, július 24-én az Ajándékkoncerttel nyitják a Szegedi Szabadtéri Játékokat a Dóm téren, július 23-án és 24-én pedig közreműködnek a Szöktetés a Szerájból vígoperában. Július 27-én három kamarazenekar ad koncertet a Muzsikáló Udvar programsorozat keretében a Városháza udvarán.

Az ülés végén az Év Zenésze kitüntető címet ezúttal Somogyi Júlia fuvolaművésznek szavazta meg a társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában