Helyi kultúra

2021.06.16. 14:19

Koltai Róbert főszerepet játszik a Szabadtérin

Megvan a Szegedi Szabadtéri Játékok idei Moliére-komédiájának szereposztása. A Scapin furfangjai-ban Koltai Róbert is főszerepet kapott. A darabot – új időpontban – augusztus 8-án és 9-én mutatják be.

delmagyar.hu

20200211 Budapest Magyar Hollywood tanács Oscar váró party Fotó: Móricz István (MO) Bors képen: Koltai Róbert

Forrás: Archív fotó

Fotó: Móricz István

Az 1600- as évek végén íródott mű ízig-vérig modern vígjáték, melynek helyzetei, karakterei ma is ugyanolyan aktuálisak, és mindannyiunk számára ismerősen csengenek: a képmutatók, a pénzsóvárok és fösvények ma is köztünk élnek – áll a Szegedi Szabadtéri Játékok közleményében.

A különleges darabra sokszínű szereplő- és alkotógárda állt össze. A csavaros eszű szolgát Sorbán Csaba alakítja, míg az uraskodó atyák szerepében a Jászai-díjas Koltai Róbert, és számos magyar játék-és tévéfilm elismert művésze, Cserna Antal, látható. Az előző Moliére- darabok népszerű színészei is szerepelnek a darabban, így Balog József, Sebők Maya, Farkas Andrea, Farkas László Róbert és Kancsár József is színpadra lép. A műben a Szegedi Nemzeti Színház két fiatal művésze is bemutatkozik: Menczel Andrea és Poroszlay Kristóf először játszik Szabadtéri-produkcióban. A látványért és a jelmezekért ezúttal is Bianca Imelda Jeremiás felel, aki fantáziadús, expresszív formavilágot álmodott meg.

A Scapin furfangjai új időpontban – az eredetileg meghirdetett esőnapokon – augusztus 8-án és 9-én látható az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A korábban

megváltott jegyek érvényesek az új dátumokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában