Szeged

2021.06.11. 19:26

Egy év alatt közel 20 ezer oldalt olvasott el az idei könyvkirály – Fotók

Egy év alatt közel 20 ezer oldalt olvasott el az idei könyvkirály. A Somogyi-könyvtár játékán most Örökös Könyvkirályt is avattak, egy hetedikes diáklány ugyanis negyedjére szerezte meg ezt a címet.

munkatársunktól

Két könyvkirályt is avattak idén a Somogyiban. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

A Somogyi-könyvtár immár 15. alkalommal hirdette meg Könyvkirály című olvasásnépszerűsítő játékát. Minden évben júniusban az lesz a Könyvkirály, aki az ajánlott, korosztályonkénti bontásban található könyvek közül a legtöbbet elolvassa és a hozzátartozó feladatlapot a gyermekkönyvtárban vagy a fiókkönyvtárakban leadja.

Az idei koronázási szertartást pénteken tartották, ahol a résztvevőket Sikaláné Sánta Ildikó, a könyvtár igazgatója köszöntötte.

Az ünnepet egy különleges cím átadásával kezdték: Manqarious Sarah Örökös Könyvkirály lett, miután negyedik alkalommal érdemelte ki a könyvkirályi címet. Mellette megválasztották az idei könyvkirályt is, aki Perneki Nikolett lett.

A könyvkirály cím eléréséhez idén 102 könyv elolvasására volt szükség.

A 34 kilogrammnyi könyv összesen 19 ezer 425 oldalt jelent.

Főkönyvherceg címet hárman kaptak: Káposzta Karola Anna, Szűcs Kende és Tóth Tímea Ilona. A felsős könyvhercegek Székely Anna Bodza és Fóris Hanna, az alsósok Kormos Janka, Abazid Ádám és Harsányi Gergely lettek.

Az ünnepségen átadták a Neked mit jelent Szeged című alkotói pályázat díjait is: a győztesek ingyenes táborozáson vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában