A Szegedi Nemzeti Színház és a Coopera közös produkciója

2021.06.21. 11:13

Szöktetés a Szerájból a Szabadtéri Játékokon

Wolfgang Amadeus Mozart Szöktetés a szerájból című, háromfelvonásos vígoperája 2021. július 23-án és 24-én lesz látható a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorában.

delmagyar.hu

Forrás: Coopera

Az eredetileg az 1600-as években játszódó történetet a darab rendezője, a Kossuth-díjas Juronics Tamás a XXI. századba ültette át a darabot, mely a 2019/2020-as évadban készült, s most az Újszegedi Szabadtéri színpadon láthatja a közönség.

A két előadás szereposztása a hazai művészvilág kiválóságait sorakoztatja fel, akik több szálon is kötődnek Szeged városához, mellettük pedig a Szegedi Nemzeti Színház két fiatal tehetsége is bemutatkozik majd. A július 23-i előadáson Konstanze szerepében a Kossuth- és Liszt-díjas Kolonits Klárát láthatjuk, Belmonte megformálója László Boldizsár, de színpadra lép Nánási Helga, Cseh Antal és Szerekován János is. Július 24-én a női főszerepben Ferenczy Orsolya, a hűséges Pedrillo szerepében Tötös Roland debütál – írták közleményükben.

Az előadás rendezője a Kossuth-díjas Juronics Tamás így fogalmazta meg a darabüzenetét: – A mű gondolati magja a hűségen alapuló, igaz szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés előkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb.

A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk.

A darab két szerelmes párjának, sőt még az ellenségnek, Szelim basának is el kell igazodnia az érzelmek labirintusában – közölte.

A két júliusi előadás során közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház Énekkara, vezényelni a színház zeneigazgatója, Dinyés Dániel fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában