Szentes

2021.09.28. 14:45

Az eltűnőben lévő emberi értékekről ír a költő

Nemrég mutatta be második verseskötetét Kanfi-Horváth Imre. A Szegváron élő költő bő másfél év verseit adta ki, érzelmes írásaiban a kiveszőfélben lévő emberi értékeket mutatja meg. Úgy véli, a megjelent két verseskötete teljes képet ad a személyiségéről, ki merte írni magából azt, amit gondol és érez.

Majzik Attila

A szentesi Kanfi-Horváth Imre könyvbemutatója. Fotó: Purgel Zoltán

Fotó: Purgel Zoltan

– Az első kötetem, az „Önteremtő” inkább spirituális üzeneteket hordozott, a mostani, a „Szívvel-lélekkel – Versek, amiket a szeretet szült…” pedig sokkal emberibb, érzelmesebb. A versek olyan emberi értékeket mutatnak be, amik úgy érzem, évről évre egyre inkább elhomályosulnak a világban, mint az empátia, az igaz barátság, a segítőkészség vagy az őszinte szerelem – beszélt verseskötetéről Kanfi-Horváth Imre. A költő úgy látja, az alapvető emberi értékek egyetemesen vonatkoznak mindenkire, így minden korosztály számára ajánlja a kötetét.

– Nem tervezetten születtek a versek, arra hagyatkoztam inkább, amit az életem hozott. Az ihlet vezetett az előző kötet megjelenése óta eltelt másfél év során – tette hozzá.

A szentesi Kanfi-Horváth Imre könyvbemutatója. Fotó: Purgel Zoltán

A szentesi, de Szegváron élő férfi rockzenészből lett költő: egy jó barátjával alapított zenekart, a feldolgozások mellett saját számokat is játszottak, amiknek ő írta a dalszövegeit. Az évek során a zenekarok jöttek-mentek, több bandában is megfordult, végül egyszer csak azt vette észre, már nincs is zenekara, de a rímek egyre csak jöttek.

– 2015-ben hoztam létre a saját verses oldalamat, oda tettem fel az első írásaimat. Nagyon régi álmom volt, hogy saját verseskötetem legyen, ez végül is 2019-ben sikerült, amiért hálás vagyok a támogatóimnak. A legutóbbi kötetembe az utóbbi másfél év alkotásai közül azok kerültek be, amiket úgy éreztem, hogy megérettek a közlésre. Az „Önteremtő” és a „Szívvel-lélekkel” együtt teljes képet ad a személyiségemről, a versek által „magamba engedem” az olvasót. Én attól tartok hitelesnek egy írót, ha ki meri írni magából, amit gondol, amit érez – fogalmazott Kanfi-Horváth Imre.

A Szegváron élő költő jövőre egy digitális kiadványon gondolkodik, amiben a két kötetből kimaradó verseket jelentetné meg, emellett egy hangoskönyve is elkészült, valamint harmadik verseskötetén is dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában