Elrappelt szerelem

2021.11.25. 13:28

Elrappelt szerelem

A fiatal generációt cé­lozza meg a Szegedi Nemzeti Színház jövő évi első premierje, amely ősbemutató is egyben – derült ki a Leonce és Léna produkció szerdai olvasópróbáján.

Munkatársunktól

20211124 Szeged Leonce és Léna musical olvasópróbája a Szegedi Nemzeti Színházban. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Georg Büchner romantikus vígjátékát ugyanis eddig hazánkban még soha nem dolgozták fel musicalformában.

Závada Pé­­ter slammer, rapper és szövegíró, valamint Subicz Gábor zeneszerző és dzsesszzenész kimondottan a szegedi teátrum számára írta és komponálta át a művet, amelyet január 14-től tekinthet meg a közönség a kis­­színházban Barnák László főigazgató rendezésében.

– Szeretnénk bevonzani a színházba a kamaszokat és fiatal felnőtteket, akikhez szerintünk három fontos témán keresztül lehet kapcsolódni. Az első a szerelem. A második az identitáskeresés, amikor azt keressük, hogy hol is van a helyünk a világban. A harmadik pedig a generációk közötti szakadék – részletezte a rendező, majd hozzátette, a Leonce és Léna mindhárom té­­makört felöleli. Gyakorlatilag egy fordított Rómeó és Júlia-történet, ahol a szülők nem tiltják egymástól a szerelmeseket, hanem mindenáron össze szeretnék házasítani gyermekeiket, akik nem is is­­merik egymást. Leonce és Léna fellázad a szülői akarat ellen, próbálnak elmenekülni, ám egy véletlen folytán mégis egymásba szeretnek.

Barnák László a látványvilág kapcsán elárulta, a díszlet és a jelmezek a cirkusz hangulatát idézik majd. Az előadás zenei világáról pedig kiderült, többféle stílus váltakozása szö­­vi majd át a produkciót, klasszikus és modern popdallamok, sőt rapbetétek is színesíteni fogják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában