Helyi kultúra

2022.11.19. 20:48

Két év kihagyás után a Tömörkény ismét szalagavató bált tartott - Galéria

Elkezdődött a szalagavatók időszaka a megyeszékhelyen. A Dugonics András Piarista Gimnázium után most szombaton a Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum fiataljai báloztak a városban.

A végzős lányok újra gyönyörű fehér ruhákat ölthettek magukra. Fotó: Gémes Sándor

Két év koronavírus-járvány miatti szünet után újra szalagavatókat tartanak Csongrád-Csanád megyében is a középiskolák, így a végzős fiatalok ismét átélhetik, hogy milyen életük első táncóráján részt venni, a lányok pedig újra hercegnőkké válhatnak egy estére. Szegeden először a Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum tartott szalagavatót szombaton a városi sportcsarnokban, pazar nyitánya volt ez a városi szalagavató báloknak. Hat végzős osztály tanulója kapta meg a szalagot, amelyet egészen a ballagásig viselnek majd a fiatalok.

Az ünnepségen a 125 éves intézmény igazgatója, Kakuszi Péter elmondta, két év kihagyás után ünnepelni jöttek, és az ünnepekre igenis szükség van, hozzátartoznak az életünkhöz. Megjegyezte, a diákok hosszú hónapokon keresztül készültek a szombat estére, amikor megálltak egy pillanatra, de nem búcsúzkodtak, a búcsú ideje ugyanis majd csak fél év múlva jön el, egészen addig pedig munkával teli hetek, hónapok várnak a tizenkettedikes diákokra. Az intézményvezető ünnepi beszédében kitért arra is, hogy a fiatalok, akik most szalagot kaptak, néhány évvel ezelőtt még bizonytalanul keresték a helyüket az intézményben, aztán az idő múlása hozzásegítette őket ahhoz, hogy összekovácsolódjanak, közösségé váljanak az osztályok. Hangsúlyozta, az ember közösségben képes igazán értékes lenni.

Kiemelte, az ünneplés mellett a köszönetnek is helye van, hiszen a tanulóknak köszönetet kell mondaniuk azoknak, akik segítették őket abban, hogy eljussanak a szombat estéig, hogy viselhessék a szalagot. Így a szüleiknek, a rokonaiknak, a barátaiknak, valamint az iskola pedagógusainak is.

Az igazgató beszéde után az osztályfőnököktől minden végzős megkapta a szalagját, amelyet a szemekbe könnyeket csaló bécsi keringők követtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában