A rajz és a szeretet, ami összeköt

2022.11.06. 15:13

Kis bogaraim: családi kiállítás nyílt a könyvtárban

Kis bogaraim címmel nyílt meg D. Nagy Tímea grafikusművész és gyermekeinek közös kamarakiállítása a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban.

T. Sz.

Örökölt tehetséggel alkotnak. Fotó: Tábori Szilvia

 Az alkotó már korai éveiben vonzódott a rajzoláshoz, a grafit, a szén, a pasztell, a színes ceruza, a kréta, a tűfilc és a filctoll mind szívének kedves eszközök. Néhány éve az akril felé nyitott, ez neki most biztonságot jelent, ebben szeretne kibontakozni. Portrét és tájképet ábrázol legszívesebben, realista stílusban, olykor szimbolista megoldásokkal. Fontosnak tartja a részletes, precíz technikai megoldásokat, de hasonlóan jelentősnek gondolja a  mű mondanivalóját is. 

– A szüleim mindketten ügyes kezűek, az anyukám különösen tehetséges, tőle örökölhettem ezt a készséget. Egészen kora gyerekkorom óta mindig rajzoltam, festettem és szüleim mindenben támogattak – mondta lapunknak D. Nagy Tímea, aki jelenleg a vásárhelyi Tornyai János Múzeumban dolgozik régészeti rajzolóként. 

Legidősebb lánya, Blanka az idei diákok őszi tárlatán különdíjat kapott. 

– Boldog vagyok, hogy más is meglátta a tehetségét, nem csupán bennünket, a szüleit nyűgözi le. Látja, ahogy dolgozom, nem is nagyon kell magyarázni a technikákat, lát, figyel és már kéri a festéket. Testvérei, Janka, Levente és Dorottya szintén nagyon ügyesek – magyarázta az alkotó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában