Operettekkel, musicalekkel és lovas színházi előadásokkal

2023.06.12. 12:00

Gálaműsorral kezdődött az évad

Munkatársunktól

Zenekari kísérettel léptek fel a Nemzeti Lovas Színház művészei és vendégei a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház évadnyitó gálaműsorán. Fotó: Móranet-TV

„Egy Új Élmény” címmel gálaműsorral nyitotta meg IX. évadát a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház. Ez volt az első alkalom a teátrum történetében, hogy gálaműsorral indult a szezon. A produkció a teljes évad kínálatából adott ízelítőt szombaton. Ezen az estén élő zenekari kísérettel léptek fel a Nemzeti Lovas Színház művészei és vendégei, akik válogatást adtak ismert slágerekből, például Jimmy-dalokból, valamint a nemzetközi musical és magyar operett irodalom legnépszerűbb műveiből.

Mint korábban megírtuk, a város egyik legfontosabb kulturális attrakciója a nyár folyamán koncertekkel, operettekkel, musicalekkel és lovas színházi előadásokkal várja a nézőket.  Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere elmondta, a város nagy figyelmet fordít a kulturális színtereiben zajló, minőségi szórakozást prezentáló színház-, előadó-, valamint alkotóművészeti és koncerttevékenységekre, a település kulturális küldetéstudata a térségben kimagasló módon jelenik meg. A Homokhátság „fővárosaként” vallják,  hogy a nemzeti értékeken alapuló kultúra, előadó-művészet a közösségépítés, a társadalmi felzárkóztatás és az esélyegyenlőség-teremtés eszköze, amely mindenkinek jár.

Július közepén teljes átszerelés kezdődik, a Futó-Dobó Lovasközpont fedett lovardája közel két hónapra lovas színházzá alakul, ahol az elmúlt években tapasztalt növekvő népszerűségre való tekintettel 12 lovas színházi produkciót mutat be a Nemzeti Lovas Színház társulata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában