Balástya

2023.06.30. 12:00

Szombaton folkfesztivál lesz Balástyán

Imre Péter

Fotó: Vendel Lajos

Első alkalommal tartanak nemzetközi folkfesztivált Balástyán, a szombati helyszín a rendezvénytér lesz. Ujvári László polgármester elmondta, a környező településeket járva, az ottani kulturális eseményeket figyelve azt látta, hogy a néptáncosok mindig nagy sikert aratnak. Ezért munkatársaival arra gondoltak, megragadják a kínálkozó lehetőséget. A rendezésben partner a Cuháré Kulturális Közhasznú Egyesület és a Nemzetközi Megyejáró Fesztivál.

Tavasszal derült ki, hogy a kistelekiek és a mórahalmiak mellett cseh, lengyel és görög néptáncegyüttesek is szerepelhetnek nálunk. Az eseményt saját költségvetésből valósítjuk meg, bízunk a sikerben és abban, hogy a jövőben lehet folytatása 

– mondta a faluvezető. A programok 15 órakor startolnak nézőcsalogató kínálattal: lesz népi játszóház, kézműves vásár és foglalkozás, Katona Szonja fafaragó bemutatója, lovagoltatás, csörögefánk sütés, 16 órától huszártoborzó műsor, majd 17 órától ünnepi felvonulás.

A megnyitó után, 18 órától lépnek fel a már említett együttesek, csoportok, a napot a 20 órakor kezdődő táncház és buli zárja, zenél a Trimba zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában