Ezt ne hagyja ki, különleges szombat esti programot szerveznek Nagyéren!

2023.06.30. 17:21

Viharlámpákkal díszítik fel a kilátót

Kovács Erika

A nagyéri kilátót szombaton különleges fényben láthatjuk, ahogy még soha! Fotó: Kovács Erika

Különleges kivilágítást kap július 1-jén szombaton a nagyéri kilátó. Aki teheti, menjen el megnézni! A csanádpalotai Deli István 13 éve gyűjti a viharlámpákat. Már 600 petróleumlámpája van, amelyek nem csak a saját gyűjtőszenvedélyét szolgálják, gyakorta láthatja a nagyközönség is.

- Nem egyszer raktunk már ki belőlük feliratokat, amiket azután drónnal megörökítettünk. Kiraktuk már körbe a csanádpalotai horgásztavat is májusban, amikor a II. Országos és I. Nemzetközi Lámpás Találkozó és Kiállítást rendeztük meg, a találkozó másnapján egy feliratot is készítettünk belőlük a focipályán – mondta Deli István, aki rendszeresen járja a környék piacait, vásárait, gyűjteménye legtöbb darabja ilyen helyekről származik.

- Van egy unokatestvérem, aki minden hétvégén hazajár Csanádpalotára, ott megy el a nagyéri kilátó mellett. Az ő ötlete volt, hogy díszítsük egyszer fel a kilátót is. Minden megmozdulásunk hosszadalmas előkészületet igényel, mert előtte el kell mosni a lámpákat. Ellenőrizni kell a lámpabelet, hogy elég hosszú-e, fel tudja-e szívni a petróleumot, mert hogy már az sem a régi minőség – mondta Deli István. A gyűjtő a nagyéri kilátóba 80-100 lámpát visz, amiket a korlátra akasztanak fel. A munkát 18.30-19.00 óra körül kezdik, körülbelül 20.00-20.30 óra között gyújtják meg a kanócokat, ami minden bizonnyal különleges látvány lesz. A munkában 8-10 fő segíti, főként a Tegyünk Együtt Palotáért Egyesület tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában